Breaking

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

RE TI PATHAME AYRIO....Εμβόλια: Ξεκινούν τα Johnson & Johnson – Νέα Περιστατικά Μυοκαρδίτιδας Μετά το Pfizer – Πότε θα Ξεκινήσει η 3η Δόση

 

Μπορεί ακόμα οι εμβολιασμοί να βρίσκονται στην αρχή, όμως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το πότε θα γίνει η 3η δόση.
Από τις κούτες, στις οποίες παρέμειναν τις τελευταίες εβδομάδες βγαίνουν τα εμβόλια της Johnson & Johnson. Στον Καναδά έχουν εγκριθεί από τις 5 Μαρτίόυ αλλά ακόμη βρίσκονται στο “ράφι” λόγω αμφιβολιών για την ποιότητά τους.

Η Ελλάδα θα ξεκινούσε τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα στα μέσα του Απρίλη, όμως καταγράφηκαν θάνατοι από θρομβώσεις, με τον ΕΜΑ να παραδέχεται πως είναι πιθανή παρενέργεια του εμβολίου.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα ξεκινάει από σήμερα, Τετάρτη, τους εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα παραλάβουμε 300.000 δόσεις του Johnson & Johnson τον Μάιο και άλλες 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Επίσης, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα εμβολιάζονται και οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Γαλλία: Μία Δόση Εμβολίου Αρκεί για Όσους ‘Εχουν Αναρρώσει από Covid-19

Την περίοδο αυτή εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Στελέχη του Υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών.

Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές στην Γαλλία: Πέντε περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μετά από το εμβόλιο της Pfizer
Covid-19: Τα Εμβολιασμένα Άτομα Είναι Πιθανό να Μολύνουν Άλλους

Συναγερμός στην Γαλλία, καθώς οι γαλλικές αρχές ερευνούν πέντε περιπτώσεις εμφάνισης μυοκαρδίτιδας (καρδιακής φλεγμονής) σε άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο BNT162b2 της Pfizer.

Όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές, δεν έχουν βρει προς το παρόν, κάποια ένδειξη που να συνδέει το εμβόλιο με τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας.

«Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί πέντε συμβάντα στην Γαλλία» ανέφερε η γενική αρχή Ασφάλειας και Φαρμάκων (ANSM).

«Οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν παρέχουν αρκετά δεδομένα, σε αυτή τη φάση των ερευνών, για να διαπιστώσουμε ότι το εμβόλιο έχει παίξει κάποιο ρόλο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό συνιστά ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι η κατάσταση πρέπει να παρακολουθηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ANSM.

Η έρευνα της Γαλλία έρχεται μετά από αυτή του Ισραήλ όπου το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι εξετάζει έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της Pfizer.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπεράσματα. Η Pfizer είπε ότι δεν έχει παρατηρήσει υψηλότερο ποσοστό των περιστατικών από το αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.
Μετά τα «Διπλά Βιβλία» Μπάχαλο και με την Καταγραφή των Νεκρών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο συντονιστής για την αντίδραση του Ισραήλ στην πανδημία, Ναχμάν Ας, δήλωσε ότι μια προκαταρκτική μελέτη έδειξε «δεκάδες περιστατικά» μυοκαρδίτιδας που σημειώθηκαν σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια εμβολιασμένα άτομα, κυρίως μετά τη δεύτερη δόση. Ο Ας είπε ότι δεν είναι σαφές εάν αυτό ήταν ασυνήθιστα υψηλό και αν συνδέεται με το εμβόλιο. Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αφορούν άτομα έως 30 ετών.

«Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει επί του παρόντος εάν υπάρχει υπερβολική νοσηρότητα (ποσοστό νόσου) και αν μπορεί να αποδοθεί στα εμβόλια» δήλωσε. Ο Ας, που μίλησε για το θέμα σε ραδιοφωνική εκπομπή, χαρακτήρισε τα περιστατικά ως «ερωτηματικό» και τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη εξαγάγει συμπεράσματα.
Γαλλία: Μία Δόση Εμβολίου Αρκεί για Όσους ‘Εχουν Αναρρώσει από Covid-19

Προειδοποίησε ωστόσο πως θα είναι δύσκολο να συνδεθούν άμεσα με το εμβόλιο επειδή η μυοκαρδίτιδα, μια πάθηση που συχνά εξαφανίζεται χωρίς επιπλοκές, μπορεί να προκληθεί από ποικιλία ιών και ένας παρόμοιος αριθμός περιπτώσεων αναφέρθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Πότε θα ξεκινήσει η 3η δόση;

Το μόνο βέβαιο είναι πως θα χρειαστεί σύντομα και 3η δόση, καθώς τόσο η Pfizer, όσο και ο CEO της Α.Μπουρλά έχουν παραδεχθεί πως η ανοσία διαρκεί 6 έως 8 μήνες. Έτσι από το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσουν να γίνονται οι τρίτες δόσεις του εμβολίου.

Ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής, σε πρόσφατη συνέντευξη του υποστήριξε πως αυτό θα γίνει πιθανότατα τον Δεκέμβριο.

Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που ήδη φέρεται να έχει σχεδιάσει το πότε θα γίνει η 3η δόση του εμβολίου, καθώς όλοι οι πολίτες άνω των 50 ετών θα μπορούν να κάνουν και 3η δόση του εμβολίου, σκοπός είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει αποκτηθεί ανοσία.
Η Κυβέρνηση Ετοιμάζεται για τα Θεοφάνεια.. – Έφοδος της Αστυνομίας σε Εκκλησία – Στο Αυτόφωρο ο Ιερέας και Πρόστιμα σε Πιστούς

Όπως σας έχει τονίσει το TG News αυτό που είναι βέβαιο είναι πως θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε τουλάχιστον δύο φορές κάθε χρόνο, ώστε να αποκτηθεί η αναμενόμενη ανοσία.
tgnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου