Breaking

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

apergia-1

Σε νέα 24ωρη απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουνίου. Την ίδια μέρα θα διοργανώσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Αρχικά η ΑΔΕΔΥ είχε προγραμματίσει στάση εργασίας για τις 16 Ιουνίου, αλλά τελικά μετατράπηκε σε 24ωρη απεργία «για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις-αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας».

Απεργούν και οι ναυτεργάτες

Την ίδια μέρα (16 Ιουνίου) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η κινητοποίηση είναι ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου