Breaking

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Εδώ ποιός θα παρέμβει; Λινού: «Υπάρχει κι άλλο εμβόλιο με τις ίδιες πιθανές παρενέργειες όπως το AΖ»

«Καμπανάκι» για μία συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα!

Την ώρα που όλα τα βλέμματα έχουν πέσει πάνω στο εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συστήσει την αποφυγή του εμβολίου για τους κάτω των 60, μία νέα «βόμβα» μας έρχεται από ειδικό.

Ο λόγος για την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία μιλώντας στο Sputniknews έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλο ένα εμβόλιο που μπορεί να προκαλέσει τις ίδιες πιθανές παρενέργειες.

Σύμφωνα με το sputnik, το εμβόλιο αυτό δεν είναι άλλο από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson!

Η ίδια επέστησε την προσοχή κυρίως στις γυναίκες κάτω των 50 ετών, τονίζοντας πως για αυτές οφείλεται η προειδοποίησή της:

«Αυτό που δεν λέγεται ακόμα από την Επιτροπή είναι ότι και το Johnson & Johnson έχει τις ίδιες πιθανές παρενέργειες στις νέες γυναίκες. Αν και είναι μονοδοσικό -κάτι που μειώνει τον κίνδυνο της νόσησης- είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν παρενέργειες. Αν ήταν έξυπνη η Πολιτεία, θα έλεγε το εξής απλό: Να κάνουν οι νέοι άνδρες το Johnson & Johnson, ενώ οι νέες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna».

Η κα Λινού μάλιστα αποκάλυψε πως αρκετές νέες γυναίκες γλίτωσαν από το εμβόλιο της AstraZeneca μετά από προειδοποιήσεις της, διευκρινίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό πως μετά τη χθεσινή οδηγία από την Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφύγουν τον κίνδυνο γυναίκες κάτω των 50 ετών.

Θυμίζουμε πως με το μονοδοσικό της J&J έχει εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός στα περισσότερα νησιά μας ήδη από την άνοιξη, ενώ ακολούθησε το «άνοιγμά» σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και άνω των 45 ετών.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου