Breaking

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Τι συμβαίνει στο φαγητό μας κάθε φορά που το ακουμπάει μύγα -ΠΡΟΣΟΧΗ

Κάθε καλοκαίρι οι μύγες βγαίνουν παγανιά και ο κόσμος εκνευρίζεται απίστευτα από την παρουσία τους. Ο ήχος που κάνουν, η αίσθηση όταν ακουμπούν στο δέρμα και γενικά η σκέψη της βρωμιάς που κουβαλάν επάνω τους αρκούν για να μην τι συμπαθείς και πολύ.

Ειδικά όταν ο κόσμος κάθεται στο τραπέζι να φάει και πλακώνουν οι μύγες, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό, αφού πρέπει όλη την ώρα να προσέχουμε μήπως και ακουμπήσουν στο φαί και το γεμίσουν με μικρόβια.

Και μπορεί να έχετε κατά νου πόσο βρώμικα είναι αυτά τα έντομα, όμως σίγουρα ο νους σας δεν πηγαίνει στο πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι εν τέλει για την υγεία σας. Μόλις μάθετε τι παθαίνει το φαγητό κάθε φορά που μια μύγα το ακουμπά δε θα θέλετε ούτε να τις δείτε.

Μπορούν να κάνουν εμετό στο φαγητό σας: Το στόμα της μύγας της επιτρέπει να απελευθερώσει υγρά όπου και αν ακουμπήσει. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτσει πάνω σε ένα φαγητό αφήνει σάλιο, μέχρι και εμετό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει ότι περιείχε το προηγούμενο γεύμα της, π.χ. χαλασμένο κρέας από τα σκουπίδια ή περιττώματα.

Μπορούν να γεννήσουν αυγά στο γεύμα: Καλώς ή κακώς, ένα πιάτο φαγητού μπορεί να γίνει η τέλεια φωλιά για τη γέννα μιας μύγας. Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ, οι μύγες μαζεύονται στα αποφάγια όπου γεννούν, γεμίζοντας αυγά τις τροφές και κατά συνέπεια βακτήρια που μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση. Για αυτό λοιπόν μην ξεχνάτε να καλύπτετε το φαγητό σας, ακόμα και αν το αφήσετε για λίγο έξω.

Τα πόδια και τα φτερά τους μπορούν να μετατρέψουν το φαγητό σε φωλιά βακτηρίων: Είναι γνωστό ότι τα έντομα είναι γεμάτα βακτήρια, δυστυχώς όμως τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια βρίσκονται στο εξωτερικό τους. Όπως αναφέρει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Nanyang, κάθε βήμα της μύγας πάνω στο φαγητό μπορεί να αφήσει στρατό μικροβίων. Κοινώς, ότι ακουμπούν οι μύγες μπορεί να μολυνθεί απίστευτα.

Μπορούν να μεταφέρουν περισσότερες από 60 ασθένειες: Τα συγκεκριμένα έντομα μπορούν να μεταδώσουν το λιγότερο 65 διαφορεικές ασθένειες στον ανθρώπινο οργανισμό, αφού μεταφέρουν ουσίες από τα σκουπίδια πάνω στις τροφές που κάθονται. Κάποιες από αυτές τις ασθένειες είναι η δυσεντερία, η διάρροια, η χολέρα, μέχρι και η λέπρα. Εκτός από τους ανθρώπους όμως, εξίσου επικίνδυνο να μολυνθούν είνα και τα ζώα.

www.e-daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου