Breaking

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο…

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, 12:55

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο…Πόσο εξευτελιστικό να θεωρείς ως πρωθυπουργός κίνητρο για νέους ανθρώπους το ποσό των 150 ευρώ! Πόσο φθηνό να τους απαξιώνεις με τέτοιον τρόπο και να τους πετάς στα μούτρα τρία χαρτονομίσματα των 50 επειδή τους θεωρείς λιγούρηδες.

Για το καλό τους φυσικά, ναι, ναι, για το καλό τους, δεν το αμφισβητώ. Μόνο που για το καλό τους και το δικό σου καλό, καλό θα ήταν να άνοιγε η προσφορά εργασίας. Τα κίνητρα για τους νέους μας να είχαν μία άλλη δυναμική υγειών προκλήσεων και ευγενών ιδεών. Προτάσεων και ευκαιριών με τη λογική της ευημερίας και όχι εκείνη του τζόγου.

Καταλαβαίνεις τι μήνυμα πέρασες χθες; Τσίμπα, λιγούρη, τα 150 αφού δεν σε έπεισα με επιχειρήματα να κάνεις το εμβόλιο. Δυστυχώς, όταν γίνεσαι πρωθυπουργός με το όνομα και την περιουσία του μπαμπά σου ή του θείου σου (Παπανδρέου, Καραμανλής κ.λπ.), μόνο τέτοια ελιτίστικη νοοτροπία μπορείς να διαθέτεις και να την ξεδιπλώνεις ανερυθρίαστα μπροστά στα μάτια του κόσμου. Με ποια λογική παιδιά του Χάρβαρντ που δεν πόνεσαν ή δεν κόπιασαν ούτε για μία οδοντογλυφίδα, που τα βρήκαν όλα έτοιμα, που γεννήθηκαν ηγέτες, μπορούν να αντιληφθούν πόσο άθλιες είναι τέτοιες συμπεριφορές;

Φυσικά και έχουμε ευθύνη όλοι εμείς. Δεν ντρεπόμαστε εβδομήντα χρόνια να μας κυβερνούν τα ίδια επώνυμα με ενδιάμεσους σερβιτόρους της Εξουσίας έναν Ράλλη και έναν Σημίτη. Το ωραίο είναι ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας μάγκες και ψυλλιασμένους και όχι μαλάκες που παρακολουθούν όλο αυτό το πανηγύρι εντελώς παθητικά.

Γι' αυτό, αγαπητέ Κυριάκο, εγώ ως ζώον της ίδιας στάνης δεν θα αναφωνήσω «ντροπή σου» αλλά «ντροπή μας» που σας ανεχόμαστε! Άντε να μου χαθείτε όλοι μαζί! Βγήκε και ο βιρτουόζος της Αριστεράς Αλέξης να πλειοδοτήσει στο αίσχος, προσφέροντας τον κατώτερο μισθό των 800 ευρώ! Ως αντιπολίτευση φυσικά, γιατί ως κυβέρνηση έκανε την πάπια… Έχει ζήσει ποτέ η οικογένειά σου, θλιβερέ σύντροφε, με 800 ευρώ τον μήνα; Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου