Breaking

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ομολόγησε

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

ΟμολόγησεΖougla Newsroom

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου αφού δράστης είναι ο 32χρονος σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Η ανατροπή αυτή, φέρνει τον πιλότο από τη θέση του συζύγου, πατέρα και μάρτυρα στη θέση του κατηγορούμενου για μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις δολοφονίας των τελευταίων ετών.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξέλιξη αυτή ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη. Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους νέα στοιχεία και ζήτησαν από τον 32χρονο πιλότο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο όπου βρισκόταν    για να εξεταστεί εκ νέου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μεταφέρθηκε το μεσημέρι στης Πέμπτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ελικόπτερο της Αστυνομίας, από την Αλόννησο, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο της άτυχης κοπέλας, για να καταθέσει εκ νέου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Η αστυνομία εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση το απόγευμα στην οποία αναφέρει ότι: «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 32χρονος σύζυγος μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο, με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν από την πρώτη στιγμή πως οι απαντήσεις που έδινε ο πιλότος επί ώρες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε η 20χρονη σύζυγός του μαρτυρικό θάνατο στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά, δεν ήταν πειστικές.

Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα εντός του σπιτιού, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης Κρολάιν το οποίο έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μάλιστα ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., υποστήριζαν πως «οι διωκτικές Αρχές είχαν στα χέρια τους επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν το κατηγορητήριο. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν τα τελευταία 24ωρα».

Τελικά ομολόγησε λίγο μετά τις 21.20 το βράδυ της Πέμπτης.

Το χρονικό και οι πρώτες έρευνες 

Η 20χρονη Καρολάϊν δολοφονήθηκε τη νύχτα μεταξύ 10 και 11 Μαΐου. Όπως είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο σύζυγός της, τα ξημερώματα τρεις δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά παραβίασαν παράθυρο της μεζονέτας που έμεναν και εισέβαλαν στο σπίτι όπου κοιμόταν το ζευγάρι και το 11 μηνών βρέφος τους.

Έδεσαν χειροπόδαρα τον 32χρονο, ενώ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν την 20χρονη που αντιστεκόταν της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο. Σύμφωνα με τον 32χρονο, οι δράστες αφαίρεσαν 15.000 ευρώ που υπήρχαν σε κουτί που τους υπέδειξε ο ίδιος και διέφυγαν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όμως, οι δράστες δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

Στο διάστημα που μεσολάβησε τα στελέχη της Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν εξονυχιστικά τους εσωτερικούς χώρους της μεζονέτας, δίχως να προκύψουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν την παρουσία ληστών. Ακόμα, αναζήτησαν μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που να αποδεικνύουν την παρουσία ληστών στο σπίτι και να αποκαλύπτουν στοιχεία για τη διαφυγή τους. Ούτε σε αυτή την περίπτωση όμως προέκυψαν αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου