Breaking

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Αμερικανικός εκβιασμός προς Ελλάδα: ”Απενεργοποιήστε τους S-300”!

Πρωτοφανές!

Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα δημοσίευμα προχώρησε Ελληνικό έντυπο. Συγκεκριμένα, το «Καρφί» έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο: ”Σε μια κλωστή το μέλλον των S-300 στην Κρήτη”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αμερικανοί για πρώτη φορά θέτουν ζήτημα απεξάρτησης της Ελλάδας από ρωσικά οπλικά συστήματα στο Σχέδιο Αμυντικής Συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ .
Η αμερικανική αξίωση για τους S-300 προβάλεται σε μια στιγμή που οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. Η Ρωσία προφανώς δεν θα καταθέσει τα «όπλα» και δεν θα επιτρέψει στην Δύση να απαξιώσει το πιο αγαπημένο της οπλικό σύστημα όπως είναι οι S-300.

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή, που οι Μενέντεζ-Ρούμπιο, κατέθεσαν αμυντικό νομοσχέδιο για τη συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ, το οποίο προβλέπει την περαιτέρω αναβάθμιση, συνεργασία και υποστήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για μία είδηση που πρώτο δημοσίευσε το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θέλουν την δημιουργία ενός «αμερικανικού φρουρίου» στο κέντρο του Αιγαίου, ικανού να εποπτεύει μια ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή έως και τα Βαλκάνια. Η νέα εγκατάσταση θα αποτελέσει μέρος της ανανέωσης της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) για την αύξηση των αμερικανικών βάσεων.

Φυσικά και η χώρα μας θέλει αυτή την στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ, όμως την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να απαιτεί να απενεργοποιήσουμε το οπλικό μας σύστημα. Σημειωτέον οι S-300 έχουν ενταχθεί στο σύστημα της ελληνικής αεράμυνας και λειτουργούν κανονικά και ουδέποτε παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά τα κοινά γυμνάσια είτε με τους Αμερικανούς, είτε το ΝΑΤΟ.

Το pressing της Ουάσιγκτον προς την Αθήνα όπως καταλαβαίνουμε είναι λογικό. Με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, καθιστά αυτομάτως τη «γειτονιά» της Ελλάδας ως μείζον πεδίο γεωπολιτικής — και όχι μόνο — αντιπαράθεσης.

Οι δύο υπερδυνάμεις κάνουν τα πάντα για να έχουν επιρροή στα δύο κράτη του Ελληνισμού, καθώς έτσι μπορούν να ελέγχουν μια ολόκληρη περιοχή που ξεκινάει από τα Στενά, μετέπειτα στο Αιγαίο και φθάνει μέχρι την Α. Μεσόγειο.

Δείτε το πρωτοσέλιδο


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου