Breaking

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών!

Ενημέρωση αναφορικά με τη νέα τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, του προσωπικού του ΕΚΑΒ και των υπαλλήλων των γηροκομείων.

Η εν λόγω τροπολογία είναι προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική για μια πλειάδα λόγων. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή που να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία, ακόμα και με τον νόμο για τα εμβόλια που οι ίδιοι ψήφισαν πρίν ένα χρόνο!

Κράτος Μπανανία! Κόπτεται τάχα για την πανδημία, επιβάλλοντας τον εμβολιασμό έναντι ενός ιού που (απ’ ότι φαίνεται) δεν ξέρει καν το όνομα του! Ενώ παραδέχονται ευθέως πως οι εμβολιασμένοι ΚΑΙ κολλούν ΚΑΙ νοσούν ΚΑΙ μεταδίδουν, εφόσον επιβάλλουν τα rapid test σε όλους ανεξαιρέτως, σε δομές, όπως τα γηροκομεία, και στις ιδιωτικές κλινικές!

Η τροπολογία αναφέρεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού «COVID-19»¹! Κι όμως, αυτό το σοβαρό, υπεύθυνο και αψέκαστο Κράτος έκανε τέτοια ολυμπιακού μεγέθους γκάφα! Συνεπώς η διάταξη είναι εξ ορισμού άκυρη, μέχρις ότου διορθωθεί με νέα σύγκληση της Βουλής!

Εκτός αυτού, βάση του περσινού νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απαιτείται η Εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμών. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ, διότι ένα βράδυ ψήφισαν μια διάταξη που έλεγε ότι ο Υπουργός Υγείας δεν δεσμεύεται από αποφάσεις γιατρών και υγειονομικών επιτροπών! Κι αυτό φάνηκε και στο πρόσφατο «lockdown» στην Μύκονο, όπου ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χ.Γώγος είπε ότι δεν ήταν εισήγηση της Επιτροπής κι έτσι το μάζεψαν άρον άρον!

Βάση του ίδιου περσινού νόμου, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μπορεί να έχει μόνο σύντομη χρονική ισχύ και να αφορά συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού ή συγκεκριμένες περιοχές και αυτό μόνο σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Εδώ ούτε έκτακτη ανάγκη έχουμε εφόσον όλα είναι ανοιχτά, δεχόμαστε σωρηδόν τουρίστες και οι ΜΕΘ είναι άδειες, ούτε τοπικό χαρακτήρα, ούτε βραχυπρόθεσμη ισχύ. Η τροπολογία ισχύει μέχρι το τέλος του έτους (31/12) για όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Πέραν όλων αυτών, η εν λόγω τροπολογία είναι παράνομη και αντισυνταγματική καθώς παραβιάζει όλες τις γνωστές διατάξεις του Συντάγματος περί ελευθερίας του ατόμου, όπως και είναι ενάντια στη Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον Κώδικα της Νυρεμβέργης, στο πρόσφατο ψήφισμα (15212/26.01.2021) του συμβουλίου της Ευρώπης περί μη υποχρεωτικού εμβολιασμού και διακρίσεων επ’ αυτού, αλλά και στην εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.

Παραβιάζει κατάφορα τα προσωπικά δεδομένα, την ελευθερία βούλησης και έκφρασης, την σωματική ελευθερία του ατόμου και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων Ελλήνων επιβάλλοντας σε όλους ανεξαιρέτως ένα πειραματικό εμβόλιο που έχει στείλει δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο, πάμπολλους στις ΜΕΘ και εκατοντάδες άλλους να υποφέρουν από παρενέργειες, με ορισμένες εκ των οποίων να προξενούν μόνιμη βλάβη στον οργανισμό. Επιπλέον, βάση της εργασιακής νομοθεσίας δεν προβλέπεται πουθενά αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών! Πολλώ δε μάλλον κατάργηση της υγειονομικής ασφάλισης του Εργαζομένου! Περισσότερα για την παράνομη επιβολή του εμβολιασμού μπορείτε να διαβάσετε στην άριστη νομική ανάλυση της Εφέτριας Δ.Δ κας. Ασπασίας Καλαφάτη, εδώ

Η γελοιότητα του Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να πει πως το Σύνταγμα επιτρέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επικαλούμενος την παράγραφο 4 του άρθρου 25, που λέει ότι: «το Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης». Ο ίδιος άνθρωπος που φτωχοποιεί το λαό καταστρέφοντας την οικονομία, ο ίδιος άνθρωπος που έφερε τον ιό στην χώρα μαζί με όλες του τις μεταλλάξεις λόγω των ανύπαρκτων μέτρων πρόληψης που πήρε, επικαλείται τώρα την Αλληλεγγύη! Η μόνη Αλληλεγγύη που θα δείξουμε είναι σε όσους αντιστέκονται σ’ αυτή τη Δυστοπία!

Διαβάστε επίσης: «Αρνητές της Δυστοπίας».

Όσον αφορά την απόλυση που δήθεν δεν προβλέπεται στην τροπολογία, είναι κάτι που δεδομένα μπορεί να συμβεί αν δεν πάει κάποιος στη δουλειά του για πάνω από μερικές μέρες. Εδώ βέβαια υπάρχει η αιτιολογία της άρνησης αποδοχής εργασίας από μεριάς του Εργοδότη και όχι η αναίτια απουσία. Οπότε είναι ερώτημα αν μπορεί όντως να στοιχειοθετηθεί απόλυση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερα και πρίν, αυτό που πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε βρεθεί σ’ αυτή τη δυσμενή θέση είναι να ζητήσει εγγράφως τις απαιτήσεις του Εργοδότη του για εμβολιασμό κι εφόσον του πει ότι τον θέτει σε καθεστώς Αναστολής άνευ αποδοχών να ζητήσει και πάλι χαρτί ότι αρνείται (ο Εργοδότης) να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του μέχρις ότου εμβολιαστεί. Έπειτα, ανά μια τουλάχιστον φορά την εβδομάδα να επικοινωνεί με την επιχείρηση αιτούμενος γραπτώς να επιστρέψει. Θα πρέπει με κάθε κόστος να παλέψουμε ώστε να μην στοιχειοθετηθεί εις βάρος μας απόλυση εν όσο βρισκόμαστε σε καθεστώς αναστολής μέχρις ότου λήξει ή αρθεί αυτή η παράνομη και απάνθρωπη διάταξη!

Αν αντιδράσουμε μαζικά είναι δεδομένο πως θα υπάρξει τεράστιο κόλλημα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες. Θα χάσουν πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν, καθώς η εμπειρία είναι αναντικατάστατη! Κανένας νέος δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει μέσα σε λίγους μήνες το επίπεδο ενός πολύπειρου παλιού. Είναι δεδομένο πως όσες μονάδες και επιχειρήσεις διώξουν κόσμο θα υπολειτουργούν! Εκτός αυτού, θα είναι ντροπή για όσους δεχθούν να προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις να καλύψουν αυτά τα κενά. Κάποιοι όμως, δυστυχώς, θα το κάνουν. Χρέος δικό μας είναι να είμαστε ενωμένοι σχηματίζοντας ένα αρραγές Εργασιακό Μέτωπο Αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα!

Ο αγώνας μας είναι πρωτίστως για το μέλλον των παιδιών μας. Εφέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια απ’ την ελληνική Επανάσταση ας δείξουμε σε όλους όπως είμαστε άξιοι συνεχιστές του έργου των προγόνων μας!

Τα κεφάλια ψηλά – ένας νέος αγών μόλις τώρα αρχινά!

Αλέξανδρος Τζούλιος

1) Για όσους δεν γνωρίζουν το όνομα του νέου κορονοϊού είναι SARS-COV-2 και η νόσος που προκαλεί λέγεται Covid-19.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου