Breaking

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Σχολεία: Απομακρύνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς

Το σενάριο για υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς απομακρύνεται.

Με τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό να έχει «φουντώσει», την ώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα, για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις αρχές Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση καταλήγει στην απόφαση να μην υπαχθούν οι εκπαιδευτικοί στην αμέσως επόμενη επαγγελματική ομάδα, που θα κληθεί να εμβολιαστεί υποχρεωτικά.

Όπως αποκάλυψε το OPEN η Σοφία Φασουλάκη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών ανέρχεται στο 76%, ποσοστό που αφορά κυρίως στους δασκάλους, ενώ ένα 4-6% έχει ήδη νοσήσει.

Έτσι το σενάριο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δασκάλους και καθηγητές απομακρύνεται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται όπως οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι και καθηγητές, να μπαίνουν στις τάξεις του δημοτικού και των γυμνασίων – λυκείων, προσκομίζοντας ένα ή ακόμη και δύο αρνητικά rapid test την εβδομάδα.

Άλλωστε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, τα σχολεία θα ανοίξουν διά ζώσης, στην πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί.
themaygeias

27 Ιουλίου, 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου