Breaking

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ – ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ” ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ;; Χ@ΣΜΕΝΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΟΣΤΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ms

Μεγάλος ντόρος δημιουργήθηκε από το γεγονός πως οι δυο Έλληνες τενίστες δεν έχουν το ελληνικό εθνόσημα στις εμφανίσεις τους.
Οι πιο παρατηρητικοί στους αγώνες της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά σημείωσαν πως οι δυο Έλληνες τενίστες αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χωρίς το εθνόσημο στις εμφανίσεις τους, προκαλώντας πολλά επικριτικά σχόλια.

Τι έπραξαν οι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Η ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς αγώνες σε συνεννόηση με την ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) έχει αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των αθλητών να αγωνίζονται με δικές τους εμφανίσεις για να προμοτάρουν, αν θέλουν, τους χορηγούς τους.
O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στο ματς με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.07.2021
Επομένως, ο κάθε τενίστας/τενίστρια μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει ανάμεσα σε εμφάνιση με το εθνόσημο ή άλλη φανέλα με κάποιο χορηγό.

Ποιος ευθύνεται

Στην περίπτωση του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τον ιματισμό των δύο αθλητών με την επίσημη ενδυμασία στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις, αλλά όχι στους αγώνες. Υπεύθυνη είναι η εκάστοτε αθλητική Ομοσπονδία κάθε αθλήματος που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι έπραξαν οι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης δεν τους ζήτησε να έρθουν σε επικοινωνία με τους χορηγούς τους, ούτως ώστε να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος.
Έτσι, οι δύο τενίστες αγωνίστηκαν με εμφανίσεις των χορηγών τους στα γαλανά χρώματα της Ελλάδας.

Οι αντιδράσεις και η αλλαγή

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε, κυρίως έπειτα από τον αγώνα του Τσιτσιπά, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισή τους.
Μαρία Σάκκαρη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.07.2021
Αμφότεροι, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη το αποδέχτηκαν και καλώς εχόντων στους αγώνες της Τρίτης (27/07) θα φορούν εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου