Breaking

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ – ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ

χαρδαλιας

Σε λίγο θα μπει και αστέρι στο μπράτσο;;;


Η μία αδιανόητη απόφαση διαδέχεται την άλλη στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάζεται ως πρωτοπόρος στα μέτρα διαχωρισμού των πολιτών και αστυνόμευσης των ζωών τους, αλλά στα εθνικά και οικονομικά της θέματα ΟΥΡΑΓΟΣ της περιοχής!

Τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους πολίτες και τις υπερτοπικές μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, από τις 5 Ιουλίου θα γίνονται μετακινήσεις προς τα νησιά για τους ανεμβολιαστους πολίτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass), δηλαδή ή με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test. Ουσιαστικά ελεύθερες θα είναι οι μετακινήσεις μόνο για τους εμβολιασμένους.

Το μέτρο, κατά πάσα πιθανότητα, θα επεκταθεί και σε άλλες μορφές ταξιδιού!

Οι παραπάνω περιορισμοί δεν φαίνεται -προς ώρας τουλάχιστον- να ισχύσουν για όσους μετακινούνται με ΙΧ.

Πόσο όμως κοστίζει ένα rapid test για όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν;

Αν κάποιος απευθυνθεί σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον δρόμο, τότε το τεστ λογικά είναι δωρεάν. Αν όμως, θέλει ιδιωτικότητα, είναι κλειστά ή έχει ουρά ή έχει πάει σε άλλο σημείο μακριά το κλιμάκιο, τότε θα πληρώσει 20 ευρώ σε ιδιωτικό ιατρείο (τα φθηνότερα δεν τα δέχονται συνήθως οι Αρχές).

Έτσι τα ταξίδια θα γίνουν, αρχικά για τους ανεμβολίαστους ασύμφορα. Η μετακίνηση θα περιοριστεί, εκ των πραγμάτων,  ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, όπως άλλωστε επιτάσσει η «πράσινη πολιτική» της Ατζέντας 2030! Απλά αντί για το περιβάλλον, ως αφορμή παρουσιάζεται ο κορωνοϊός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου