Breaking


Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021

Σοκάρει ο διάσημος Eric Clapton: “Με κατέστρεψε το εμβόλιο – Ζω πλέον με χάπια λόγω νευροπάθειας”

Το πιο ευαίσθητο σημείο της ζωής ενός καλλιτέχνη χτύπησε το εμβόλιο AstraZeneca, στην περίπτωση του Eric Clapton, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ροκ των τελευταίων γενεών και ενός από τους σημαντικότερους κιθαρίστες των τελευταίων 40 ετών.

Ο ηλικίας 76 ετών καλλιτέχνης δεν είναι σε θέση να παίξει πλέον κιθάρα, μετά και την ολοκλήρωση των εμβολιασμών του με το AstraZeneca, αφού εμφανίστηκε μία παρενέργεια η οποία αφορά την αίσθηση της αφής στα χέρια του.
H oμολογία του Eric Clapton

Συγκεκριμένα, τη μεγάλη προσωπική ζημιά, σε όλα τα επίπεδα, που του προκάλεσε ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 περιγράφει σε συνέντευξή του ο παγκοσμίως γνωστός τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας της ροκ, Eric Clapton.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αρχικά πίστεψε τις συστάσεις των ειδικών και έκανε το εμβόλιο της Astra Zeneca, διότι ήταν «παραδοσιακό» και το παρασκεύασε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στον φακό ξένου δημοσιογραφικού μέσου περιγράφει αρχικά τις σοβαρές παρενέργειες που είχε (πυρετός και έντονοι πόνοι) που κράτησαν για μία εβδομάδα.

“Στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς, μιλούσαν για το εμβόλιο ότι είναι ο “καθοριστικός παράγοντας”. Τους πίστεψα, ακολούθησα αυτή τη διαδρομή αλλά όταν τα έλεγαν αυτά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, όλη η έμφαση ήταν σε αυτό.

Για τα παιδιά μου, δεν θέλω να με χάσουν, δεν θέλω να τα χάσω, ήταν η κανονική φυσιολογική αντίδραση.

Δέχτηκα την ειδοποίηση και ανέμενα το AstraZeneca γιατί το έφτιαξε η Οξφόρδη, είμαι λίγο αφελής με αυτά, επίσης άκουσα ότι ήταν “παραδοσιακό εμβόλιο”
“Αρχικά έτρεμα σαν φύλλο”

Και έκανα τη δόση και έγινε πράσινος σαν κάρτα βιβλιοθήκης και είπα αυτό θα δείξω στους ανθρώπους όταν θα μπαίνω στο αεροπλάνο.

Και μέσα σε λίγες ώρες έτρεμα σαν φύλλο.

Πήγα στο κρεβάτι νωρίς, δεν μπορούσα να ζεσταθώ, καιγόμουν και ίδρωνα και μετά κρύωνα.

Ήμουν εκτός για μια εβδομάδα.

Διαπίστωσα ότι δεν έπρεπε να κάνω την πρώτη δόση. Μετά μου πρόσφεραν την δεύτερη.

Το χειρότερο όμως ήταν αυτό που ακολούθησε αργότερα.
Έκανα και τη δεύτερη και τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα.
“Με κτύπησε νευροπάθεια”

Μέσα σε μία εβδομάδα τα χέρια μου δεν λειτουργούσαν καλά. Υπέφερα από κάποιου είδους νευροπάθεια που μου προκαλεί πόνους.

Πλέον όταν αγγίζει ένα αντικείμενο, το οποίο είναι είτε κρύο είτε ζεστό, νιώθει τρομερό κάψιμο στα χέρια, με αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιήσει… πετσέτες για να πιάσει κάποια αντικείμενα!

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να πιάσει και το εργαλείο που ανέδειξε το ταλέντο του: Την κιθάρα του. Πλέον, στα 76 του χρόνια, κι ενώ προετοιμαζόταν για νέες δημιουργίες μαζί με άλλους μουσικούς, τα έχει παρατήσει όλα.

«Έχω πράγματα να κάνω, να γράψω μουσική, αλλά δεν μπορώ να αγγίξω την κιθάρα. Όταν την αφήνω κάτω, μένει εκεί μέχρι να πάω στο κρεβάτι και παίρνω χάπια γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ από τον πόνο. Αυτός δεν είναι τρόπος για να ζεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι ζωή αυτή τονίζει.

Δεν ενημέρωσαν για τις παρενέργειες. Έδωσαν ένα φυλλάδιο αλλά δεν έλεγε τίποτα για παρενέργειες.

Ο Eric Clapton εκφράζει το παράπονό του ότι δέχεται ακόμα και bullying όταν αναφέρει τις απόψεις του για το lockdown ή τις ενστάσεις του για τα εμβόλια καθώς ο ίδιος έχει αυτή την προσωπική πολύ άσχημη εμπειρία.
“Ο Όργουελ γίνεται πραγματικότητα”

Και καταλήγει στη συνέντευξή του:

«Ήταν στο “1984” (σ.σ. του Όργουελ) που αναφερόταν όλο αυτό. Κάτι που έθιξε ήταν το πώς μπορείς να έχεις τον έλεγχο της σκέψης των ανθρώπων και είπε «φόβος». Απάντησε όμως: “Όχι φόβος. Το να τους κάνεις να υποφέρουν. Έτσι μπορείς να έχεις τον έλεγχο της σκέψης”. Και εδώ φτάσαμε.

Είναι ψυχολογικό βασανιστήριο, αλλά είναι το ίδιο πράγμα. Όταν πιαστείς στην παγίδα, μπορείς να πιστέψεις ότι αυτό που σου λέει η καρδιά σου είναι το σωστό; Αν πηγαίνεις ενάντια στο “αφήγημα”. Μπορώ να πω πώς νιώθω στην οικογένειά μου;

Δεν μπορώ να παίζω μόνο για τους εμβολιασμένους»…

Δείτε το βίντεο:

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου