Breaking

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021

Μαύρη ημέρα για ΗΠΑ: Διάγγελμα Ταλιμπάν από Νο1 φυλακισμένο του Γκουαντάναμο – Τρέχουν να σωθούν οι πολίτες στο αεροδρόμιο!

Η σημερινή ημέρα θα μείνει βαθιά χαραγμένη ως “ημέρα ντροπής” τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τις υπόλοιπες χώρες που έστησαν μια τέτοια “κομπίνα” εις βάρος του λαού του Αφγανιστάν.
Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας και με διάγγελμα ανακοίνωσαν ότι το κράτος θα ονομαστεί Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν.

Κατέβασαν την σημαία του κράτους του Αφγανιστάν και ύψωσαν την σημαία του Ισλαμικού Εμιράτου των… Ταλιμπάν λέγοντας “μην φοβάστε, θα είστε ασφαλείας”.

Μάλιστα το διάγγελμα έγινε από τον Διοικητή των Ταλιμπάν Mullah Zakir ο οποίος βρισκόταν έγκλειστος για 8 χρόνια στο Γκουαντάναμο.

Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος λέγοντας μέσα στο παλάτι “Ήμουν κρατούμενος στο στρατόπεδο στο Γκουαντάναμο για αρκετά χρόνια”.

Το διάγγελμα μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι των απανταχού Αδερφών Μουσουλμάνων, του Al-Jazeera δημοσιογράφοι του οποίου χαμογελούσαν για την νίκη των Ταλιμπάν.

Δείτε βίντεο

Τρέχουν να σωθούν πανικόβλητοι οι πολίτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Σκηνές αλλοφροσύνης διαδραματίζονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με τους πολίτες της χώρας να τρέχουν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα σωτηρίας με προορισμό οπουδήποτε εκτός Αφγανιστάν/

Αρκετά αεροσκάφη μάλιστα δεν μπόρεσαν να απογειωθούν λόγω υπερβολικού μεγάλου πλήθους επιβατών.

Πολίτες επιβιβάζονταν ακόμη και σε C17, σε ότι βρουν… Τραγικές σκηνές

Ταυτόχρονα σφοδρή κριτική δέχεται ο πρώην πρόεδρος της χώρας για την εγκατάλειψη του Αφγανιστάν στην τύχη του ο οποίος αναγκάστηκε να γράψει μήνυμα στους συμπατριώτες του από το… Facebook!

Δείτε βίντεο

Απολογία πρώην προέδρου Αφγανιστάν

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην προέδρου του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι:

«Στο όνομα του Αλλάχ, ο πιο ελεήμων, ο πιο ελεήμων

Αγαπητοί συμπατριώτες!

Σήμερα, βρέθηκα μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή. Έπρεπε να σταθώ απέναντι στους ένοπλους Ταλιμπάν που ήθελαν να μπουν στο παλάτι ή να φύγω από την αγαπημένη χώρα στην οποία αφιέρωσα τη ζωή μου για την προστασία της τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αν όμως γινόταν αυτό, θα υπήρχαν αμέτρητοι συμπατριώτες μου μάρτρες και η Καμπούλ θα καταστρεφόταν. Οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να με απομακρύνουν, είναι εδώ για να επιτεθούν σε όλη την Καμπούλ και στους κατοίκους της.

Για να αποφύγω την αιματοχυσία, σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να φύγω.

Οι Ταλιμπάν έχουν κερδίσει με σπαθιά και όπλα και τώρα είναι υπεύθυνοι για την προστασία της τιμής της χώρας. Δεν κέρδισαν νόμιμα. Τώρα αντιμετωπίζουν μια νέα ιστορική δοκιμασία. είτε θα προστατεύσουν το όνομα και την τιμή του Αφγανιστάν είτε θα δώσουν προτεραιότητα αλλού.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται και ανησυχούν για το μέλλον.

ίναι απαραίτητο οι Ταλιμπάν να διαβεβαιώσουν όλο τον κόσμο και τις γυναίκες ότι θα διατηρήσουν την νομιμότητα και την ειρήνη. Να παρουσιάσουν ένα συγκκεριμένο σχέδιο και να το μοιράσουν με τους πολίτες.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος μου. Έχουμε να πούμε ακόμα πολλά για το μέλλον του τόπου.

Ζήτω το Αφγανιστάν»

Την ίδια ώρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ.

Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη είπαν ότι η ατμόσφαιρα είναι γενικά ήσυχη αλλά τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας έχουν εγκαταλειφτεί καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου