Breaking

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Τρομοκρατική επίθεση στο Αφγανιστάν: Πάνω από 180 οι νεκροί, ανάμεσα τους Αμερικανοί και Βρετανοί

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, με τις τελευταίες αναφορές να κάνουν λόγο για περισσότερους από 180 θανάτους συνολικά.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση στις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ, οι τοπικοί αξιωματούχοι νοσοκομείων αναφέρουν σύμφωνα με τους New York Times πως η «μαύρη» λίστα των νεκρών περιλαμβάνει 170 ονόματα, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι 13 Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν επίσης.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 200 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το ίδιο μέσο και τις πηγές του.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι γιατί οι Ταλιμπάν τους έχουν ζητήσει να μην μιλούν με τα ΜΜΕ, ανέφεραν πως κάποιοι από τους νεκρούς ήταν Αφγανοί με αμερικανική υπηκοότητα.

Βρετανοί ανάμεσα στους νεκρούς στη Καμπούλ

Δύο ενήλικοι Βρετανοί και το παιδί ενός Βρετανοί υπηκόου φέρεται να ήταν ανάμεσα στους νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, Ντόμινικ Ράαμπ.

Οπως δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα λυπημένος αφότου έμαθα πως δύο Βρετανοί και το παιδί ενός ακόμα Βρετανού είναι ανάμεσα στους νεκρούς από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, ενώ ακόμα δύο είναι τραυματίες Αυτοί ήταν αθώοι και αποτελεί τραγωδία το γεγονός πως δολοφονήθηκαν από άνανδρους τρομοκράτες ενώ προσπαθούσαν να μεταφέρουν τους οικείους τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Παράλληλα, όσον αφορά στην επιχείρηση αποχώρησης πολιτών από το Αφγανιστάν, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Παρασκευή με τις πύλες του να είναι σχεδόν ολοκληρωτικά «φυλασσόμενες» από τους Ταλιμπάν. Τέσσερις ημέρες απομένουν για την καθοριστική 31η Αυγούστου, την οποία οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει πως θα διακόψουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης από το Αφγανιστάν. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως δεν σκοπεύει να διακόψει νωρίτερα την επιχείρηση παρά το ρίσκο.

Πάνω από 12.500 πολίτες έχουν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν τη τελευταία ημέρα

Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών από την Καμπούλ του Αφγανιστάν συνεχίζεται καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάζει ο Guardian με πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν πως πάνω από 12.500 άνθρωποι έχουν αποχωρήσει συνολικά το τελευταίο 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, χθες 35 αμερικανικά αεροσκάφη αποχώρησαν με 8.500 προσωπικό από το Αφγανιστάν. Συνολικά την τελευταία ημέρα υπήρξαν 89 πτήσεις από την Καμπούλ με 12.500 χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν. Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί υπήκοοι ήταν μέσα σε αυτούς, με τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν αποχωρήσει να ανέρχεται πλέον σε περίπου 5.100. Στο μεταξύ, παραμένουν ακόμα 5.400 άνθρωποι που περιμένουν μια πτήση για να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως ήταν ένας ο καμικάζι

Τέλος, οι ΗΠΑ πιστεύουν πως ήταν μόνο ένας ο καμικάζι αυτοκτονίας χθες στην Καμπούλ μετά τις πληροφορίες για διπλή επίθεση. Αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού, δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian πως οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν πως υπήρξε δεύτερη έκρηξη μετά την αρχική επίθεση στη Καμπούλ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Πεντάγωνο αξιωματούχος ανέφερε με σιγουριά πως δεν υπήρξε έκρηξη κοντά στο ξενοδοχείο Μπαρόν.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου