Breaking

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση για την παραγωγό του BBC που πέθανε μετά το εμβόλιο AstraZeneca

 

Ο θάνατος της ραδιοφωνικής παραγωγού του BBC, τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό της, είχε σοκάρει τη Βρετανία.

Τρεις μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατό της, που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία, ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ραδιοφωνική παραγωγός του BBC, Lisa Shaw, πέθανε από επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η 44χρονη δημοσιογράφος άφησε την τελευταία της πνοή στα τέλη Μαΐου, τρεις εβδομάδες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της Οξφόρδης.

Συγγενείς της Shaw, η οποία δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ανέφεραν ότι μετά το εμβόλιο η παραγωγός του ραδιοφώνου του BBC είχε παρουσιάσει «σοβαρούς πονοκεφάλους» και είχε αρρωστήσει βαριά. Τελικά, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με το dailymail.co.uk, μετά την ανακοίνωση της αιτίας θανάτου της παρουσιάστριας, η οικογένειά της εξέδωσε δήλωση, όπου ζητά από τον κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν το πένθος τους.

Οι θρομβώσεις είναι μια σπάνια παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca, οι οποίες όμως μπορούν να αποβούν μοιραίες για το 1/4 των ασθενών που τις εμφανίσουν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που επικαλείται η βρετανική ταμπλόιντ.

Για αυτόν τον λόγο, οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία προτείνουν όλοι οι πολίτες κάτω των 40 ετών να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

Οι ερευνητές επιμένουν ότι η παρενέργεια αυτή είναι σπάνια, καθώς επηρεάζει μόνο ένα ανά 50.000 άτομα κάτω των 50 ετών. Από αυτούς, το 23% πέθανε από το σύνδρομο θρομβοπενίας σε συνδυασμό με θρόμβωση (VITT).

Σύμφωνα με ειδικούς του Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust, εδώ και πάνω από έναν μήνα δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά θρομβώσεων. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει επειδή πολύ λίγοι είναι αυτοί που κάνουν πλέον την πρώτη δόση του εμβολίου. Ο κίνδυνος να εμφανιστεί το σπάνιο σύνδρομο VITT μετά τη δεύτερη δόση είναι αρκετά μικρότερος.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου