Breaking

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΚΑΡΛΟ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΛΑ ΚΙΕΖΑ: Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ. ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΤΟΜΠΙΑΝΚΙ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ “ΛΥΚΟΥΣ” ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ;

nelakeza2

Ο Στρατηγός Κάρλο Αλμπέρτο Ντάλα Κιέζα υπήρξε επικεφαλής της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας στην Ιταλία την δεκαετία του 1970. Δολοφονήθηκε από την σικελική μαφία στο Παλέρμο το 1982.

Ποιός ήταν ο Στρατηγός των Στρατηγών, που δολοφονήθηκε από τη μαφία

Γεννημένος στο Σαλούτσο του Πιεμόντε το 1920 ο Ντάλα Κιέζα πήρε μέρος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προτού ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και παει στο σώμα των Καραμπινιέρων, που ήταν ο πατέρας του Ρομάνο και ο αδερφός του Ρομόλο. Πήρε μέρος στην αντίσταση και το 1944 συμμετείχε στη απελευθέρωση της Ρώμης μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα. Μετά τον πόλεμο σπούδασε νομική και ενταχθήκε στο σώμα των Καραμπινιέρων, στελνοντάς τον πρώτα στη Καμπανία και μετά στη Σικελία.

Ήταν τυπικός στρατιωτικός και υπηρέτησε για σύντομα χρονικά διαστήματα σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, όπως στη Φλωρεντία, στο Κόμο και την Ρώμη, πριν επιστρέψει ξανά στην Σικελία ως Συνταγματάρχης των Καραμπινιέρων στο Παλέρμο.

Το 1973 προήχθει σε Στρατηγό και ανέλαβε διοικητής της Βορειανατολικής Ιταλίας περιλαμβανόντας το Πιεμόντε, την Βαλέ Ντ’Αοστα και την Λιγυρία. Το 1974, δημιούργησε μια αντιτρομοκρατική ομάδα στο Τορίνο με 10 υψηλοβάθμους αξιωματικούς για την εξαρθρώση των Ερυθρών Ταξιαρχίων, την ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση, που είχε σπείρει τον φόβο στην Ιταλία, προβαινόντας σε πολιτικές δολοφονίες, απαγωγές, ληστείες και βομβιστικές επίθεσεις.

Η ομάδα του Ντελα Κιέζα είχε μεγάλη επιτυχία, αφού κατάφερε να συλλάβει τους δύο ηγέτες των Ερυθρών Ταξιαρχίων, τον Ρενάτο Κούρτσιο και του Αλμπέρτο Φραντσεσίνι.Το 1975 συνέβαλε στην απελευθέρωση του Βιομηχάνου Βαλλαρίνο Γκαντσία, που κατά την διαρκεία της επιχείρησης απελευθέρωσης του σκοτώθηκε η γυναίκα του Ρενάτο Κούρτσιο, η Μάρα Καγκόλ.

Τον Μαΐο του 1977, ο Ντάλα Κιέζα θα επιβλέψει τον τομέα ασφαλείας των ιταλικών φυλακών, και θα δημιουργήσει φυλακές υψιστής ασφαλείας, που σύντομα πολλοί τρομοκράτες και μαφιόζοι θα μεταφερόνταν εκεί. Με την μεγάλη επιτυχία που είχε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η κυβέρνηση θα του δώσει μεγάλες υπερεξουσίες, κάτι που θα φανεί με την απαγωγή του Άλντο Μόρο, που με την συνεργασία μυστικών πρακτόρων και χαφιέδων, καταφέρε όχι μόνο να συλλάβει τους δολοφόνους του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας, αλλά και να συλλάβει δεκάδες άλλους τρομοκράτες.

Την 1η Μαίου, 1982, ο Ντάλα Κιέζα αποδεχτήκε την θέση του Νομάρχη στο Παλέρμο, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την βία στον δεύτερο πόλεμο της Μαφίας. Θα δολοφονηθεί τέσσερις μήνες αργότερα στο Παλέρμο στις 3 Σεπτεμβρίου 1982, με την διαταγή του Αρχηγού της Κόζα Νόστρα Σαλβατόρε Ριίνα.

Ο Ντάλα Κιέζα μαζί με την συζυγό του, οδηγώντας μέσα στην πόλη την νύχτα ένα λευκό Autobianchi A112, όταν ένας αριθμός ενόπλων ανδρών πάνω σε μοτοσυκλέτες πλησίασαν το αυτοκίνητο στο δρόμο και άρχισαν να πυροβόλουν, με αποτέλεσμα την δολοφονία του Ντάλα Κιέζα, της συζύγου του, και του αστυνομικού σωματοφύλακα του.

DallaChies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου