Breaking

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Επικίνδυνα παιχνίδια Γεραπετρίτη με το πολίτευμα

Ο «αόρατος πρωθυπουργός» σέρνει την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς

Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι αναμφισβήτητα το πιο σκοτεινό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι του προσάπτουν το προσωνύμιο «αόρατος πρωθυπουργός».

Παρά το αμφιλεγόμενο παρελθόν του, ο κύριος Γεραπετρίτης κατάφερε από το πουθενά να βρεθεί στο ανώτατο κλιμάκιο εξουσίας ασκώντας μία ανεξήγητη επιρροή στον πρωθυπουργό. Απολαμβάνει μάλιστα μίας πρωτοφανούς προστασίας από τα ΜΜΕ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πρωτοβουλία του να ακρωτηριάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ανοίγοντας κερκόπορτα στους τούρκους που την εκμεταλλεύτηκαν αμέσως. Μιλάω για την περιβόητη αναφορά του στα «6 μίλια». Που σε εποχές ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος θα τον είχε οδηγήσει αυτομάτως εκτός κυβέρνησης και ενδεχομένως εντός δικαστικής αίθουσας.

Αυτή ακριβώς η ασυλία που απολαμβάνει από τα μέσα, φαίνεται πως τον έχει οδηγήσει σε πλήρη εκτροχιασμό, που δυστυχώς συμπαρασύρει και το ίδιο το πολίτευμα.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός επικρατείας συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Απουσία του πρωθυπουργού!

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πραγματική εκτροπή. Με ποιο δικαίωμα ο υπουργός επικρατείας αντικαθιστά τον πρωθυπουργό; Με ποια δικαιοδοσία καλεί σε σύσκεψη την ηγεσία του στρατεύματος; Και πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δέχεται να συμμετέχει σε μία τέτοια σύναξη απουσία του πρωθυπουργού;

Ποιος έχρισε τον κύριο Γεραπετρίτη, αντικαταστάτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη; Ποιος ενημέρωσε τον στρατηγό Φλώρο για αυτή την ενέργεια και πως;

Εφημερίδες φιλικές στην κυβέρνηση, καλλιεργούν το κλίμα για να γίνει η συνταγματική εκτροπή που αποκαλύπτει η εφημερίδα Εστία

Εδώ λοιπόν καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη η αποκάλυψη της εφημερίδας Εστία, η οποία ακόμα δεν έχει διαψευστεί. Και θέλει την κυβέρνηση να απεργάζεται σχέδιο αναστολής άρθρων του Συντάγματος με επίκληση «ειδικών συνθηκών». Την εγκαθίδρυση δηλαδή ενός είδους «μοναρχίας Μητσοτάκη», γεγονός που συνιστά πραγματική εκτροπή του πολιτεύματος.

Πέραν όμως αυτής της αποκάλυψης, όταν ο στρατηγός Φλώρος δέχεται να συμπράξει σε μία τέτοια μεθόδευση, τότε τα πράγματα είναι άκρως ανησυχητικά.

Διότι τους «αόρατους ηγέτες», τους έχει πληρώσει πολύ ακριβά το έθνος. Και το 1973 δεν είναι μακριά. Αλίμονο σε όποιους θέλουν να το επαναλάβουν.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου