Breaking

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Τζο Μπάιντεν – Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την «κατάρρευση» του αμερικανού προέδρου μπροστά στις κάμερες

 


Το επίμαχο καρέ, με τον ηγέτη των ΗΠΑ να απεικονίζεται σε μία στιγμή αδυναμίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το Αφγανιστάν, έχει περίοπτη θέση σε πολλά πρωτοσέλιδα ξένων εφημερίδων

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η εικόνα του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σκύβει το κεφάλι και υπόσχεται στον αμερικανικό λαό ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα πληρώσουν για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Το επίμαχο καρέ, με τον ηγέτη των ΗΠΑ να απεικονίζεται σε μία στιγμή αδυναμίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το Αφγανιστάν, έχει περίοπτη θέση σε πολλά πρωτοσέλιδα ξένων εφημερίδων.

Ο Τζο Μπάιντεν σιωπά και σκύβει το κεφάλι, την ώρα που δημοσιογράφοι τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις για την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου έχασαν τη ζωή τους και Αμερικανοί στρατιώτες.

Δείτε το εν λόγω στιγμιότυπο

«Δεν έχεις πού να κρυφτείς, Τζο»

«Με κλειστά τα μάτια και τη φωνή του να ραγίζει, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αντικατόπτρισε με τη γλώσσα του σώματος το τρομερό χτύπημα στην προεδρία του» σχολιάζει ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από την πλευρά του, το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει στον τίτλο του ότι η προεδρία Μπάιντεν υπέστη σοβαρό πλήγμα στον πυρήνα της μετά τις εκρήξεις στην Καμπούλ.

Από την άλλη, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δεν μασάει τα λόγια της: «Δεν έχεις πού να κρυφτείς, Τζο – Ο Πρόεδρος σε εμβρυϊκή στάση» αναφέρεται σε δημοσίευμά της.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph ανέβασε τη φωτογραφία σε περίοπτη θέση μαζί με ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο Μπάιντεν «έχει αίμα στα χέρια του και η προεδρία του δεν θα ανακάμψει».

«Ο ηγέτης των Δημοκρατικών είχε υποστεί ήδη μεγάλο πλήγμα από την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης, η οποία είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και των στρατευμάτων των ΗΠΑ. Δουλεύοντας πυρετωδώς τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν «θεωρούσε ότι μπορεί να μετατρέψει την καταστροφή σε θρίαμβο» καθώς η εκκένωση από τον αέρα πήγαινε καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν.

Μάλιστα, όπως παρατήρησαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο 78χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, άλλες φορές δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του και άλλες απλά σιωπούσε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις ευθύνες της κυβέρνησής του για τη σφαγή στο Αφγανιστάν. 

«Πυρά» και στο εσωτερικό

Η εικόνα του ηγέτη των ΗΠΑ που σκύβει το κεφάλι εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα και στους ιστότοπους των αμερικανικών εφημερίδων New York Daily NewsWashington PostFox News και New York Post.

«Η βαθιά θλίψη στο πρόσωπο του προέδρου Μπάιντεν καθώς τα μάτια του γεμίζουν από δάκρυα ήταν οδυνηρή» έγραψε ο αρθρογράφος της New York Post, Μάικλ Γκούντγουιν. «Αλλά ο προσωπικός του πόνος δεν μπορεί να τον απαλλάξει από την ευθύνη για ότι συνέβη στην Καμπούλ» γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Post.

Το επίμαχο άρθρο δημοσίευσε κείμενο από το αμερικανικό Bloomberg χαρακτηρίζοντας τους βομβαρδισμούς ως μια «ημέρα δοκιμασίας για την προεδρία Μπάιντεν.

«Απαντά μόνο σε δημοσιογράφους που έχει καλέσει»

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT δεν ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία αλλά επέκρινε τον Τζο Μπάιντεν για το γεγονός ότι απαντούσε μόνο στους δημοσιογράφους που είχε επιλέξει.

«Φρίκη στο Αφγανιστάν την Πέμπτη, καθώς οι τρομοκράτες χτυπούν και σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες. Περιμένετε να δείτε πώς αντέδρασε ένας αναλυτής του MSNBC στο άκουσμα των επιθέσεων» γράφει το άρθρο του RT. «Επιπλέον, ο πρόεδρος Μπάιντεν αποκαλύπτει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι απαντά μόνο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που έχει καλέσει».

Στη Γερμανία, η εφημερίδα «DIE WELT» δείχνει την εικόνα του Αμερικανού προέδρου συνοδευόμενη από την ακόλουθη λεζάντα:

«Ο Τζο Μπάιντεν είχε προεκλογικά διαφημίσει την εμπειρία και την αξιοπιστία του στην εξωτερική πολιτική. Η χαοτική αποχώρηση από το Αφγανιστάν έχει καταστρέψει αυτή τη φήμη ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου