Breaking

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Συνάντηση Χρ. Δήμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τον καύσωνα

 



Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, τον οποίο ενημέρωσε για τον παρατεταμένο καύσωνα που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα -ειδικότερα- στον νομό Κορινθίας και την ζημιά που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Δήμας παρουσίασε φωτογραφίες, τα στοιχεία με τις θερμοκρασίες και μετέφερε την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών.
Ο Υπουργός κ. Λιβανός, τον διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ παρακολουθούν το ζήτημα και πως θα γίνει το συντομότερο δυνατόν η καταγραφή των ζημιών ώστε στην συνέχεια να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία σε δίκαιες αποζημιώσεις.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δήμας, πραγματοποίησε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε πως ο ΕΛΓΑ Πάτρας ολοκληρώνει τις αιτήσεις για τον παγετό και πως μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου θα έχουν καταβληθεί οι προκαταβολές στους παραγωγούς ενώ μέχρι τέλος του έτους οι πληρωμές στο σύνολο τους.
Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία για την καταγραφή για τις πολύ μεγάλες ζημίες που έχουν προκληθεί από τον παρατεταμένο καύσωνα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς φέτος οι παραγωγοί δοκιμάζονται πολύ έντονα από την κλιματική κρίση με παγετούς, φωτιές και καύσωνα με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα σε πολύ μεγάλο τμήμα της αγροτικής παραγωγής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου