Breaking

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ανατροπή με τον Ευάγγελο Αποστολάκη – Δεν αποδέχθηκε την πρόταση

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες δεν δέχεται τελικά την πρόταση του πρωθυπουργού και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, λόγω μη διακομματικής συναίνεσης. «Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

 

Είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τον ανασχηματισμό.

Νωρίτερα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως πρόσκληση σε αποστασία και όχι ως πρόσκληση σε συννενόηση.

Ειδικότερα ανέφεραν: «Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».
«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου