Breaking

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν «εξαφανίζουν» τις γυναίκες – «Απλώς περιμένω να με σκοτώσουν»

Αγωνία επικρατεί στο Αφγανιστάν για την τύχη -μεταξύ άλλων- των γυναικών μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, με τα δικαιώματά τους να απειλούνται για ακόμη μια φορά.

Παρά τις όποιες καθησυχαστικές δημόσιες επιβεβαιώσεις του εκπροσώπου των Ταλιμπάν περί «σεβασμού» των γυναικείων δικαιωμάτων από μέρους τους- ο φόβος για την επόμενη ημέρα ολοένα και εντείνεται.

Μεταξύ των εικόνων που έρχονταν τις τελευταίες ώρες από την Καμπούλ, ξεχώρισε αυτή όπου ένας άντρας βάφει την αφίσα γυναικείου μοντέλου νυφικών χωρίς χιτζάμπ. Η θέση της γυναίκας -για τους Ταλιμπάν- είναι και πρέπει να μείνει στην αφάνεια.

Αντίστοιχο σκηνικό και στην περιοχή Khair-khana, όπου μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν το προσωπικό ενός καταστήματος καλύπτει τα πρόσωπα γυναικών που διακοσμούσαν τη «βιτρίνα», καθώς δεν φορούσαν Χιτζάμπ.

«Απλώς περιμένω να με σκοτώσουν οι Ταλιμπάν»

Την ίδια στιγμή, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη δήμαρχος στην Καμπούλ, Ζαρίφα Γκαφάρι, συγκλονίζει μιλώντας για την αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα για τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι Ταλιμπάν ζητάνε τα άνω των 15 ετών κορίτσια να τους δοθούν ως δώρα !

Η Γκαφάρι, που έχει κάνει αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, απλώς περιμένει οι Ταλιμπάν να σκοτώσουν την ίδια και τον σύζυγό της, όπως υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Σύμφωνα με το inews.co.uk, η 27χρονη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου. Απλώς κάθομαι και περιμένω να έρθουν για ανθρώπους σαν και μένα και να μας σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πού θα μπορούσα να πάω;».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου