Breaking

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΧΕΙ… ΕΝΕΣΗ! ΚΑΡΑΟΥΛΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΓΓΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ – ΜΠΟΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η “ΧΟΥΝΤΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

5129608

Μετά την προσευχή των πιστών στις εκκλησίες, η κυβέρνηση με την τακτική της αποφάσισε να στριμώξει τους μη εμβολιασμένους, γι αυτό και στήνει κινητές μονάδες έξω από τους ναούς, όπως σας αποκάλυψε χθες Σάββατο το ΜΑΚΕΛΕΙΟ (Διάβασε ΕΔΩ).

Πιο αναλυτικά, κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από σήμερα, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλας.

“Όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, όσοι εμβολιάζονται η πολύ μεγάλη πλειοψηφία, θα επιστρέφουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα, και θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος με τέστινγκ των συμπολιτών μας που έχουν καθυστερήσει για να μην κινδυνεύουμε, αυτό είναι θεμιτό”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στους χώρους έξω από τις εκκλησίες με τη συνεργασία των ιερέων και της Ιεράς Συνόδου, υπενθυμίζοντας την έμπρακτη στήριξη που έδωσε στο πρόγραμμα εμβολιασμού ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τον περασμένο Ιούλιο.

Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς – Μπόλι με κάθε μέσο

Όπως εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες ο γγ του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς είτε στα ιατρεία τους είτε στα σπίτια των πολιτών. Σημείωσε δε ότι έχουν ήδη γίνει 5.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με την επάρκεια των εμβολίων, ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι διαθέσιμα όσα χρειάζονται για να εμβολιαστεί οποιοσδήποτε αν όχι αυθημερόν, την επόμενη ημέρα.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Με τα κρούσματα κορονοϊού να παραμένουν σταθερά πάνω από 3.000 και τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο Σύστημα Υγείας μέσα στις επόμενες ημέρες που θα γυρίσουν οι εκδρομείς απο τις διακοπές τους και θα δούμε το πραγματικό καλοκαιρίνο επιδημιολογικό αποτύπωμα, ολοένα και φουντώνει η συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Έως τώρα όπως είναι γνωστό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός μόνο για τους υγειονομικούς και τους φαρμακοποιούς, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει σύντομα.

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης

Μιλώντας στο «Mega» και ερωτηθείς ερωτηθείς για πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πέρα από τους υγειονομικούς, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε:

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και για αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται».

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της Εκπαίδευσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, λέγοντας ότι η υφίσταται αυτή η δυνατότητα και υπάρχει ως σκέψη.

Τόνισε ότι σκέψη που υπάρχει αφορά το δημόσιο τομέα, ωστόσο η πορεία των επόμενων εβδομάδων θα καταδείξει και την κατεύθυνση των όποιων αποφάσεων. «Θα δούμε ακριβώς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε σχέση και με τον ρυθμό των εμβολιασμών και με τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει η πολιτεία αυτό που οφείλει, να προστατεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών η οποία είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει πάρει την απόφαση να εμβολιαστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα κυβερνητικά στελέχη χθες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου