Breaking

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή σε πατέρα που αρνήθηκε να κάνει self test το παιδί του


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 37χρονο πατέρα, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test. Κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσίας και για έργω εξύβρισης.

“Δεν θα παραστώ . Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες”

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. ” Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν”.

Ο κατηγορούμενος προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, σήμερα το πρωί.

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε την διευθύντρια του σχολείου , ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Καυχιούνται για τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Επικράτεια με γονείς που μηνύουν τους δασκάλους των παιδιών τους για βασανισμό και εσχάτη προδοσία και στη συνέχεια καυχιούνται στα σόσιαλ μίντια.

«-Φίλε τους την έχωσα.

-Δηλαδή;

-Μήνυση στις τρεις νηπιαγωγούς του νηπιαγωγείου του γιου μου.

-Αυτόφωρο ήθελε φίλε. Αυτόφωρο-μήνυση-αγωγή

-Δεν έχει άλλους για να μείνουν με τα παιδιά…

-Ακόμα καλύτερα».

Δεν πρόκειται όμως για το μοναδικό περιστατικό στον Πύργο. Γονιός μήνυσε τον διευθυντή του δημοτικού Βαρβάσαινας με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να οδηγηθεί στον τμήμα.

Ο ίδιος μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Πήγαν έκαναν μήνυση σε μένα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βασανισμό, εσχάτη προδοσία και λοιπά», λέει ο Βαγγέλης Νικολόπουλος – Διευθυντής δημοτικού Βαρβάσαινας.

Όπως αποκαλύπτει ο διευθυντής, το συγκεκριμένο παιδί και ο αδελφός του έμειναν στην ίδια τάξη πέρσι καθώς οι γονείς τους αρνούνταν να τα στείλουν με μάσκα.

«Η συγκεκριμένη οικογένεια δεν είχε στείλει το παιδί ούτε πέρσι. Ούτε σε μένα δημοτικό, ούτε στο γυμνάσιο (τον αδελφό του) εις γνώση τους ότι δε θα φορέσουν μάσκα και ας χάσουν τη χρονιά. Αυτοί ήταν ανένδοτοι χάνουν την ελευθερία τους, την προσωπικότητα τους. Τελοσπάντων την χρονιά την έχασε το παιδί γιατί συγκέντρωσε πάρα πολλές απουσίες».

Η φάμπρικα των μηνύσεων στα σχολεία
Το LIVE NEWS αποκαλύπτει τη φάμπρικα που έχει στηθεί γύρω από τις μηνύσεις αρνητών στους καθηγητές.

«Είναι ίδιες περιπτώσεις και προσκομίζουν τα ίδια χαρτιά. Δεν είναι δική τους η κίνηση. Κάποιος κρύβεται από πίσω. Κάποιοι».

Πάνω από 370.000 επισκέψεις έχει το μπλογκ που παρέχει έτοιμη τη φόρμα για τη μήνυση κατά εκπαιδευτικών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας αρνητής γονιός είναι να συμπληρώσει τα στοιχεία του, το όνομα του σχολείου και την περιοχή.

«Σίγουρα δεν είναι δική τους (η πρωτοβουλία) γιατί είναι τυποποιημένα τα χαρτιά που προσκομίζουν. Τυποποιημένες οι κατηγορίες, τυποποιημένη η διαδικασία».

Τα αδικήματα για τα οποία εγκαλούν τους δασκάλους των παιδιών τους ίδια.

Βασανισμός, εσχάτη προδοσία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα πρόσφατα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πύργο, με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητά από τους συναδέλφους τους να δρουν άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου, οι καθηγητές που μηνύονται δε θα σύρονται πλέον στο πλαίσιο του αυτοφώρου στα αστυνομικά τμήματα.

Κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων
Στη Θεσσαλονίκη στον δήμο Νεάπολης Συκεών, ήδη έχουν κλείσει δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Νεαπόλεως, αφού στο ένα τμήμα, από τα 22 παιδιά νοσούν τα 12, εν στο άλλο από τα 20 τα 11.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκέων, τόνισε ότι κρούσματα υπάρχουν σε όλα τα σχολικά τμήματα των δημοτικών του δήμου.

«Σε όλα τα σχολεία του δήμου έχουμε από 4, 5, 6 κρούσματα θετικά σε κάθε τμήμα. Αυτό είναι προμήνυμα, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα κλείσουν πολλά τμήματα».

Ο κ. Δανιηλίδης τόνισε πως: «δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία, αν δεν είναι εμβολιασμένο το προσωπικό» και ζήτησε από όλους να εμβολιαστούν καθώς «έτσι  δε θα ζήσουμε την φρίκη του περσινού φθινοπώρου».

 

megatv

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Θεοδωρικάκος: Δεν θα προσάγονται εκπαιδευτικοί που μηνύονται από γονείς αρνητές

Φρένο στις προσαγωγές εκπαιδευτικών, μετά από μπαράζ μηνύσεων που κάνουν σε βάρος τους γονείς, σε όλη την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μπαίνουν στα σχολεία αν δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν τους κανόνες που έχουν καθοριστεί ως υποχρεωτικοί για την προστασία από τον κορονοϊό, έβαλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά τα απανωτά κρούσματα μηνύσεων από γονείς, με βάση τις οποίες οι εκπαιδευτικοί σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.
Ο υπουργός τόνισε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν 15 εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα, οι οποίοι δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι 15 εκπαιδευτικοί πρώτου βαθμού, ήταν ανεμβολίαστοι και δεν προσκόμισαν το αποτέλεσμα του rapid test που απαιτείται για την είσοδο στον σχολικό χώρο.

Η παρατυπία αυτή των εκπαιδευτικών, όπως είχε ήδη εξαγγείλει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα έχει ως συνέπεια την αναστολή εργασίας

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου