Breaking

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Περίεργη προειδοποίηση από Ισραήλ-Ο ιός της γρίπης θα χτυπήσει την χώρα σκληρά

1

Προειδοποίησαν ότι ο ιός της γρίπης θα χτυπήσει πολύ σκληρά και πολύ νωρίς την χώρα με το επιχείρημα ότι το 2020 που δεν υπήρξαν κρούσματα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μάσκες και υπήρχαν και τα lockdowns.

Σε μια άκρως περίεργη προειδοποίηση προέβη το Ισραήλ από επίσημους αξιωματούχους υγείας…

Προειδοποίησαν ότι ο ιός της γρίπης θα χτυπήσει πολύ σκληρά και πολύ νωρίς την χώρα με το επιχείρημα ότι το 2020 που δεν υπήρξαν κρούσματα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μάσκες και υπήρχαν και τα lockdowns.

Το εντυπωσιακό αυτής της προειδοποίησης είναι ότι το Ισραήλ όπως και οι περισσότερες χώρες το 2020, το Φθινόπωρο παρά την έξαρση του covid 19… η εποχική γρίπη ήταν σε ύφεση.

Γιατί τώρα που οι κρίσιμες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί και πολλοί επίσης έχουν αποκτήσει την πανίσχυρη φυσική ανοσία… o ιός της γρίπης θα χτυπήσει σκληρότατα;

Επίσης γιατί οι υγειονομικές αρχές προτείνουν το εμβόλιο του covid 19 και το εμβόλιο της γρίπης να μην συμπέσουν;

Προειδοποίηση

Η εποχική γρίπη αναμένεται να φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα το 2021 δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας καθώς η χώρα ξεκίνησε την ετήσια εκστρατεία εμβολιασμού της γρίπης.

Επιπλέον, ο ιός αναμένεται να φτάσει ήδη από τον Νοέμβριο, θέτοντας σε κίνδυνο το σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο ήδη αγωνίζεται υπό το βάρος περίπου 700 σοβαρών ασθενών με COVID-19 .

Η γρίπη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και ιδιαίτερα μολυσματικούς χειμερινούς ιούς.

Παρόμοια με τον κορωνοϊό, η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως με σταγονίδια που γίνονται όταν οι άνθρωποι βήχουν, φτερνίζονται ή ακόμη και μιλάνε.

Από τον Μάρτιο του 2020, το Ισραήλ δεν είχε ουσιαστικά κρούσματα γρίπης.

Ο Dr David Mossinson, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για τις υπηρεσίες υγείας Meuhedet, εξήγησε ότι η κατάσταση προέκυψε σε μεγάλο βαθμό επειδή οι πολίτες ήταν προσεκτικοί να φορούν μάσκες συνεχώς το 2020.

Επιπρόσθετα, στο αποκορύφωμα της γρίπης το 2020 οι πολίτες, ήταν σε καραντίνα και τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία ήταν κλειστά.

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι μάσκες ουσιαστικά ξεθώριασαν την εποχή της γρίπης το 2020, καθιστώντας την σχεδόν ανύπαρκτη στη ζωή μας και η τελευταία φορά που υπήρχε τόσο χαμηλό ποσοστό νοσηρότητας ήταν το 1988».

Ωστόσο, αυτό που βίωσε το Ισραήλ και ο υπόλοιπος κόσμος το καλοκαίρι 2021 όταν οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν τις μάσκες τους ήταν ένα «άλμα στους ιούς και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού».

«Υπήρξε μια ασυνήθιστη και απροσδόκητη αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού που συνήθως χαρακτηρίζουν τους χειμερινούς μήνες.

Το αποτέλεσμα ήταν μια σημαντική επιβάρυνση για το σύστημα υγείας που δεν βλέπουμε κανονικά τους καλοκαιρινούς μήνες – και αυτό το φαινόμενο αναφέρθηκε επίσης παγκοσμίως».

Γεμάτοι οι παιδικοί θάλαμοι με τον ιό της γρίπης

Στο Ισραήλ, είπε ότι οι παιδικοί θάλαμοι ήταν γεμάτοι με συμπτώματα ιού της γρίπης.

Τώρα, οι γιατροί πιστεύουν ότι το ποσοστό της γρίπης στο Ισραήλ θα είναι ακόμη υψηλότερο τους προσεχείς μήνες, υψηλότερο ακόμη και από τα προηγούμενα χρόνια.

Πιστεύουν επίσης ότι ο ιός θα χτυπήσει νωρίτερα.

Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων έχουν προβλέψει έως και 20% αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στις ΗΠΑ, με περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών και επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών.

Ο ιός της γρίπης αλλάζει κάθε χρόνο και ως εκ τούτου οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο της γρίπης παράγεται με βάση την πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ποια στελέχη αναμένεται να κυκλοφορήσουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προβλέψεις ήταν ακριβείς και το εμβόλιο λειτούργησε.

Το εμβόλιο είναι πιο σημαντικό για άτομα σε τέσσερις ομάδες-στόχους:

άτομα άνω των 65 ετών,

έγκυες γυναίκες,

άτομα με χρόνιες ασθένειες και

βρέφη και παιδιά έξι μηνών έως 12 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

Μεταξύ 70% και 80% των εποχικών θανάτων που σχετίζονται με τη γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα 65 ετών και άνω, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Επίσης, το 50% έως 70% των εποχιακών νοσηλειών που σχετίζονται με τη γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Τα περισσότερα χρόνια, περίπου το 60% του ηλικιωμένου πληθυσμού του Ισραήλ εμβολιάζεται.

Επιπλέον, φέτος, οι άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλια της γρίπης και COVID-19 αν και ιδανικά θα ήταν να συμβεί σε διαφορετικά χρονικά σημεία.

«Το 2020, όταν ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό τον Δεκέμβριο, δεν είχαμε πληροφορίες σχετικά με τα νέα εμβόλια COVID, οπότε δεν επιτρέψαμε στους ανθρώπους να τα πάρουν μαζί», δήλωσε ο Mossinson, σημειώνοντας ότι το πρωτόκολλο είχε ένα κενό 14 ημερών μεταξύ των δύο εμβολίων.

Είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σπεύσουν να κάνουν τα εμβόλιά τους πριν από το τέλος του επόμενου μήνα, καθώς αναμένεται να φτάσει η γρίπη.

Θα μπορούσαν τα εμβόλια της γρίπης να βοηθήσουν στην μείωση του Covid 19 και αντίστροφα;

«Έχουμε κάποια προκαταρκτικά στοιχεία», είπε ο Mossinson. «Αλλά συνήθως, οι άνθρωποι που κάνουν τα εμβόλιά τους είναι επίσης άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της υγείας τους, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για το θέμα αυτό».

Νέα έκρηξη κρουσμάτων στο Ισραήλ

Το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε τα στοιχεία για τον κορωνοϊό το στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, που δείχνουν μια εντυπωσιακή άνοδο στον αριθμό των νέων κρουσμάτων: 10.084 άτομα διαγνώστηκαν με τον covid 19 από περισσότερα από 165.000 που ελέγχθηκαν με ποσοστό θετικότητας 6,60%.

Περίπου 697 άνθρωποι βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων 154 είναι διασωληνωμένοι.

Επίσης, ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει στους 7.338.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου