Breaking

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της αναστολής εργασίας ανεμβολίαστων: «Ακραίο, δυσανάλογο και αντιδημοκρατικό μέτρο»

Επιστήμονες όλων των κλάδων εναντίον του εκβιασμού! Θα τους εισακούσουν ή μήπως έχουμε χούντα;;;

«Ακραίο, δυσανάλογο και αντιδημοκρατικό»!

Έτσι χαρακτηρίζει η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου το μέτρο της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.
Η κ. Θάνου δηλώνει πως το εν λόγω μέτρο θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Χαρακτηριστικά σημειώνει, σύμφωνα με το dikastiko:

«Το μέτρο της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού και μάλιστα σε βάρος προσώπων τα οποία μέχρι χθες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με εξουθενωτικούς ρυθμούς και αυτοθυσία, είναι ακραίο, δυσανάλογο και αντιδημοκρατικό.

Πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να ευρεθεί ηπιότερο μέτρο, για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ πως σε άρθρο στο el.gr έχει τονιστεί πως πρέπει σε κάθε καταγγελία κατά της αναστολής εργασίας πρέπει να συμπεριληφθεί το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΠΛΟ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δηλαδή ο κανονισμός της Ε.Ε. 2021/953 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 14/6/2021.

Γράφει το el.gr επί λέξει:

Στο δικόγραφο, το οποίο υπογράφει η Νομική Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ κυρία Μαρία-Μαγδαλινή Τσίπρα εκτίθεται, ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί, ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε. 2021/953 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 14/6/2021 δεν επιτρέπονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί (Δείτε ΕΔΩ)

Άρθρο 36: Είναι αναγκαίο να αποτρέπονται οι διακρίσεις, άμεσες ή έμμεσες, σε βάρος των προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, για παράδειγμα για ιατρικούς λόγους, επειδή δεν ανήκουν στην ομάδα-στόχο για την οποία χορηγείται ή επιτρέπεται επί του παρόντος το εμβόλιο κατά της COVID-19, όπως τα παιδιά, ή επειδή δεν είχαν ακόμη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ή επέλεξαν να μην το πράξουν.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου