Breaking

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΦΕΣ “ΦΑΡΜΑΚΙ” ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ – ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ “ΦΩΤΙΑ” ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ – ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ… ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΦΕΣ

Σημαντικές αυξήσεις έρχονται σε πολλά προϊόντα που θεωρούνται πρώτης ανάγκης, λόγω των διεθνών ανατιμήσεων. Μεταξύ των προϊόντων που αναμένεται να αγγίζουν τιμές – φωτιά, βρίσκονται ο καφές και το πετρέλαιο, με τον πρώτο να μην αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τα 4-5 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OΡΕΝ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης, από την άλλη, δεν αποκλείεται να εκτοξευθεί στο 1,05 ευρώ από τα 0,80 που είναι σήμερα.

Ιδιοκτήτης καφέ, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, είπε ότι αναμένεται μία άμεση αύξησή του στα 2,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, Γιώργο Λεχουρίτη, αν η πρόβλεψη για αύξηση στο ρεύμα κατά 50% επαληθευτεί, θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις.

Σημειώνεται πως η κατάργηση των έκτακτων εισφορών και οι μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος είναι στο «πακέτο» των εξαγγελιών που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, όπως έχει πει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Πρόσθεσε δε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αφορούν τόσο στο σύνολο κοινωνίας όσο και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Οι επιδράσεις που υπάρχουν από τις διεθνείς ανατιμήσεις, από τα αγροτικά προϊόντα μέχρι την ενέργεια, έχουν επίπτωση και στην οικονομία μας. Η κυβέρνηση είναι εδώ να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτές. Άρα, η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών είναι μέσα στο πλαίσιο του “νοιαζόμαστε και μπορούμε”» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου