Breaking

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Corinth Living Streets: Ποδηλατάδα στην Κόρινθο το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Με ποδηλατάδα από την παραλία Καλάμια έως και το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις της τρίτης εβδομάδας του προγράμματος CorinthLivingStreets , το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Στην ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει από το Άγαλμα του Διογένη και του Αλέξανδρου στις 17:00 το απόγευμα μπορεί να συμμετέχει όποιος το επιθυμεί αρκεί να έχει ποδήλατο, τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος ),σακίδιο με νερό και ξηρά τροφή) και φυσικά καλή διάθεση!

Οι ανήλικοι για να συμμετέχουν θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα κηδεμόνα.

Για την ομαλή έναρξη και διεξαγωγή της ποδηλατάδας οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έμπροσθεν του αγάλματος στις 16:00 προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να γίνει και έλεγχος του ποδηλάτου τους (αλυσίδα, αέρας, λάστιχα) από τον κ.Παναγιώτη Σπύρου.

Η διαδρομή της ποδηλατάδας είναι από το σημείο εκκίνησης (Καλάμια) έως το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου και πίσω. Η διαδρομή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 18:00 διότι αμέσως μετά ακολουθεί αγώνας δρόμου.

Το Corinth Living Streets αποτελεί μία ακόμα ευρωπαϊκή αναγνώριση για το Δήμο Κορινθίων, υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (European ClimateInitiative – EUKI) μέσω του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (FederalMinistry of the Environment, NatureConservation and Nuclear Safety – BMU).

 Συντονιστής του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Energy Cities», το οποίο αποτελεί και επικεφαλής του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων. Την υλοποίηση του Living Streets έχουν αναλάβει η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στην Ελλάδα, το Δίκτυο TerraHub στην Κροατία και το Δίκτυο OesteSustentável στην Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου