Breaking

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Σχολεία: Εξαλλοι οι εκπαιδευτικοί με τα μέτρα Κεραμέως -Mία τάξη που θα έχει έστω και δύο ή τρία παιδιά θετικά θα μετατρέπεται αυτομάτως σε υγειονομική βόμβα

Η απόφαση να μην κλείνουν τα σχολικά τμήματα παρά μόνο αν βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον οι μισοί μαθητές δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις.

Το επιεικώς αμφιλεγόμενο μέτρο να μην κλείνουν τα σχολικά τμήματα παρά μόνο αν βρεθούν θετικά τα μισά παιδιά (!) έχει προκαλέσει οργή στους εκπαιδευτικούς.

Την Δευτέρα έλαβε χώρα κοινή τηλεδιάσκεψη των διοικητικών συμβουλίων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ έτσι ώστε να συντονιστεί η δράση των τριών σωματείων και να υπάρξει οργανωμένη και δυναμική απάντηση στα σχέδια του Υπουργείου τα οποία χαρακτηρίζονται ως άκρως επικίνδυνα για την υγεία των εκπαιδευτικών και των παιδιών.

“Καταλαβαίνει κανείς ότι μία τάξη που θα έχει έστω και δύο ή τρία παιδιά θετικά θα μετατρέπεται αυτομάτως σε υγειονομική βόμβα και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε έτσι” τόνισε εκπαιδευτική πηγή στο NEWS 24/7.

Ως προς τον τρόπο αντίδρασης, υπάρχει σκέψη για κινητοποίηση (όχι απεργιακή) για τις 15 Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της παρούσας εβδομάδας.

Την Τετάρτη εξάλλου η Υφπουργός Παιδείας Ζέτα Μάκρη θα έχει μία πρώτη συνάντηση με τη ΔΟΕ ενόψει της νέας χρονιάς και των ζητημάτων που προκύπτουν κυρίως στο θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Νίκη Κεραμέως αρνήθηκε να δει τους εκπροσώπους των δασκάλων και τους παρέπεμψε αρχικά στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου, συνάντηση όμως που αρνήθηκε η ΔΟΕ. Το ραντεβού με την κα Μακρή ήταν η συμβιβαστική λύση που προτιμήθηκε.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου