Breaking

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Stranger ..Κάθε φορά που ακούμε τη λέξη «αποτοξίνωση», το μυαλό μας πηγαίνει σε δραστικές αλλαγές και περιορισμούς στο διαιτολόγιό μας. Ίσως σε μια νηστεία με χυμούς, χάπια, προϊόντα ομορφιάς, χρήση διουρητικών, μαγικές βιταμίνες, μέταλλα ή «καθαρτικές τροφές». Ωστόσο, πριν πάρουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε μια αποτοξίνωση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε «γιατί» την κάνουμε και στη συνέχεια να περάσουμε στο «τι» και «πώς» γίνεται πρακτικά.

Γιατί να κάνω αποτοξίνωση;

Όπως ακριβώς το σώμα μας χρειάζεται ανά τακτά διαστήματα μια διακοπή από την εργασιακή του καθημερινότητα, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρειάζεται και ένα διάλειμμα για επαναφόρτιση. Με τον καιρό, το σώμα μας καταβάλλεται από κάποιες όχι-και-τόσο υγιεινές τροφές που καταναλώνουμε, από την καφεΐνη, τα οινοπνευματώδη, το άγχος, τις τοξίνες που κατακλύζουν το καθημερινό μας περιβάλλον, καθώς και από ένα πλήθος ανθυγιεινές συνήθειες που παρεισφρέουν στις ζωές όλων μας. Η αποτοξίνωση εξασφαλίζει στο σώμα μας τον χρόνο, τον χώρο και τις κατάλληλες συνθήκες που θα το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει με επιτυχία όσους παράγοντες το φθείρουν. Το διάλειμμα αυτό θα χαρίσει στο σύστημά μας την ισορροπία και τη ζωντάνια για ακόμα μια φορά!

Όλοι μας πασχίζουμε να έχουμε ένα σώμα υγιές, και βέβαια μέσα στο υγιές σώμα περιλαμβάνονται τα νεφρά, το συκώτι, ο δερματικός ιστός και οι πνεύμονες που εργάζονται αδιάκοπα για την αποτοξίνωση του σώματός μας. Αυτή η ακούραστη μηχανή παλεύει νύχτα μέρα ενάντια στις τοξίνες που προέρχονται από τα καυσαέρια, το κάπνισμα, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και τα φυτοφάρμακα/ζιζανιοκτόνα που καταλήγουν στο πιάτο μας.

Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που καλούμαστε να σταματήσουμε και να αναλογιστούμε: «Μήπως το αυτοκαθαριζόμενο σύστημά μου κινδυνεύει να πάθει υπερκόπωση και χρειάζεται ένα χέρι βοηθείας;»

Ετσι λοιπον αν θελουμε να ξεκινησουμε την οποια θεραπεια μας σε ενα χρονιο προβλημα μας κανοντας μια σωστη αποτοξινωση δινουμε την ευκαιρια στο σωμα μας να χρησιμοποιησει πολλλα περισοτερα ευεργετικα υλικα για την θεραπεια του !

Προσωπικα λοιπον αν και δεν ειμαι γιατρος (ακομα) θεωρω οτι ολοι οι ανθρωποι με χρονια προβληματα χρειαοζονται οπωσδηποτε πρωτα μια αποτοξινωση και μετα μια θεραπεια , μονο ετσι θα μπορεις να πεις οτι εχω κανει τον σωστο βηματισμο να νικησω το προβλημα που εχω , μαλιστα η αποτοξινωση πρεπει να γινει σε χρονο που το σωμα αντεχει να την δεχθει γιατι σε μια σκληρη παθηση που εχει εξασθηνησει το σωμα μας πολυ δεν μπορουμε πια να το αποτοξινωσουμε γιατι τοτε θα το κανουμε να πεσει και αλλο για οσο κρατησει η αποτοξινωση !

Θυμαμαι τον γιατρο μου που μου ελεγε οτι αν χτυπηθεις στο συστημα της λεμφου και δεν μπορεις να προλαβεις να διορθωσεις οτι τοτε ξεκινουν τα αλυτα προβληματα , εχει τεραστια σημασια λοιπον και για να κρατησουμε την υγεια μας σταθερη αλλα και για να προετοιμασουμε σωστα το σωμα μας για μια θεραπεια να εχουμε καθαρισει το συστημα καθαρισμου μας !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου