Breaking

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Σάλος στη Λάρισα! Πήρε όλα τα χρήματα του συζύγου της, άδειασε το σπίτι και… έφυγε με τον εραστή της

erasths-780x405-1

Το ειδύλλιο όμως τους βγήκε ξινό: Καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών και πέντε μηνών για σωρεία αδικημάτων.

Γυναίκα στη Λάρισα εγκατέλειψε τον σύζυγό της αφού πρώτα τον «έγδυσε» και έφυγε με τον εραστή της. Ο άνδρας εξιστόρησε τα γεγονότα που έζησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο καταδίκασε το ζευγάρι φυγάδων με φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών.
Στη μακρά κατάθεσή του στο δικαστήριο, με έντονη τη φόρτιση και την απόγνωση, περιέγραψε ένα καλά μελετημένο σχέδιο που εξύφανε σε βάρος του η 44χρονη σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του, με τον 55χρονο εραστή της.

Όπως προκύπτει από την κατάθεσή του, το σχέδιο εξαπάτησης εξελίσσονταν από το 2016 έως και τον Ιούνιο του 2019, ενώ το κουβάρι ξετυλίχθηκε μάλλον από σύμπτωση, όταν ο σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Από τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου συζύγου και κτηνοτρόφου στο επάγγελμα, η σύζυγος τμηματικά μετέφερε 9.500 ευρώ προς τον εραστή της και άλλα 14.000 ευρώ σε δύο συγγενικά πρόσωπα του εραστή της.

Πλήρωσε 10.000 ευρώ για την αγορά δεύτερου Ι.Χ. εν αγνοία του συζύγου, που πλαστογράφησε την υπογραφή του ως εγγυητή, με τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ, μεταδίδει η εφημερίδα Ελευθερία.

Η αγορά Ι.Χ. αποκαλύφθηκε όταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του βρήκε έναν φάκελο με ενημέρωση της δανείστριας τράπεζας για το υπόλοιπο του δανείου, που έλαβε κρυφά η σύζυγό του. Πλήρωσε επίσης 2.000 ευρώ για το κινητό τηλέφωνο του εραστή, έχοντας εντάξει τον λογαριασμό του στο οικογενειακό πρόγραμμα η σύζυγός του.

Το σχέδιο συνεχίστηκε με τη σύζυγο να αλλάζει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 73.000 ευρώ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να είναι η ίδια δικαιούχος, εξέλιξη που αποφεύχθηκε τελικά όταν ο ασφαλιστής, διαπιστώνοντας ότι δεν συμπίπτουν οι υπογραφές επικοινώνησε με τον απατημένο σύζυγο και φέρεται να τον ρώτησε «τι έπαθε» και θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα.

Καθώς ο σύζυγος έλειπε στη δουλειά, η πρώην σύζυγος νοίκιασε μεταφορική και μετακόμισε παίρνοντας μαζί της όλη την οικοσκευή (έπιπλα, φωτιστικά κ.λπ.).

Πήρε «μέχρι τα απορρυπαντικά και το δοχείο με το λάδι» είπε ο παθών που επιστρέφοντας στο σπίτι έμεινε έκπληκτος βλέποντάς το άδειο. «Λαχτάρσα» χαρακτηριστικά είπε στους δικαστές.

Μάλιστα, κατά μαρτυρίες, γείτονες που έβλεπαν τη μετακόμιση δεν επικοινώνησαν μαζί του για να τον ενημερώσουν «από διακριτικότητα», θεωρώντας ότι κάτι κακό του συνέβη, ότι κάποια τράπεζα κατάσχει τα πράγματά τους κ.λπ.

Η σύζυγος είχε τη διαχείριση και του κοινού τραπεζικού λογαριασμού, με τον σύζυγο να της έχει ζητήσει να εξοφλεί «δίκαια» τις οφειλές, πληρώνοντας με συνέπεια επίσης για τις σπουδές των παιδιών τους. Στις 26 Ιουνίου 2019 που η σύζυγος άδειασε το σπίτι, εκταμίευσε και το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, παίρνοντας μαζί της 10.500 ευρώ «αφήνοντας στον λογαριασμό μόνο ένα ευρώ», όπως αφοπλιστικά κατέθεσε ο απατημένος. Η απόγνωση του προδομένου άνδρα γιγαντώθηκε όταν η συνήγορός του, ερευνώντας επί μήνες την υπόθεση, διαπίστωσε πως η σύζυγος το 2017 εξέδωσε εν αγνοία του και μία δεύτερη κάρτα, την οποία διέθεσε κρυφά στον εραστή της. Μέσω αυτής σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, ο εραστής προχώρησε σε τουλάχιστον 150 συναλλαγές υπεξαιρώντας – χρεώνοντας συνολικά το ποσό των 29.168,64 ευρώ.

Το παράδοξο είναι πως ο εραστής προσέφερε δώρα στην ερωμένη του, αλλά τον λογαριασμό τον πλήρωνε ο απατημένος σύζυγος, που ως απατημένος τα έμαθε όλα τελευταίος. Ο εραστής, χρησιμοποιώντας λοιπόν την κρυφή κάρτα για καιρό, έκανε αγορές σε σούπερ μάρκετ, έβαζε βενζίνη, έκανε διεθνείς κλήσεις έφτιαξε τα δόντια του, έφα­γε σε ταβέρνα, ενώ αγόρασε και ένα κόσμημα αξίας 250 ευρώ, το οποίο προσέφερε στην αγαπημένη του – πληρώνοντας πάντα με τα λεφτά του απατημένου συ­ζύγου. Όπως πλήρωσε επίσης και ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο.

«Έχετε πάει ποτέ;» ρωτήθηκε ο απατημένος από τους Δικαστές. «Ούτε ξέρω τον δρόμο…» απάντησε αφοπλιστικά.

Η σχέση της συζύγου με τον εραστή της, σύμφωνα με έναν υπολογισμό, κόστισε στον απατημένο σύζυγο 75.141,18 ευρώ.

«Ο ένας να ξεπατώνεται στη δουλειά και η άλλη…» μονολόγησε ο απατημένος χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του. Εμφανώς» πιεσμένος, περισσότερο στενοχωρημένος αφού ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, έφυγε βιαστικά από την αίθουσα για «να ανασάνει», με συγγενικά πρόσωπα να τον ακολουθούν αγωνιώντας για τη φόρτιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρώην σύζυγος και εραστής δεν εκπροσωπήθηκαν, καθώς με απόφαση του Δικαστηρίου δεν κατέστη τελικά εφικτή η εκπροσώπησή τους διά της παριστάμενης συνηγόρου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κρίνοντας ενόχους τους κατηγορουμένου τους επέβαλε ποινή φυλάκισής 2 ετών και 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου