Breaking

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Lockdown τέλος για τους εμβολιασμένους -Μουσική, χορός, γλέντι, μέχρι το πρωί

Αλλάζουν τα νέα μέτρα, καθώς από την απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι θα μπορούν να διασκεδάζουν στα νυχτερινά κέντρα με μουσική.

Τεράστιες αλλαγές σε απαγόρευση κυκλοφορίας και στα νέα μέτρα, αναμένεται να φέρουν οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει».

Σύμφωνα με το Star, οι αποφάσεις θεωρούνται «ειλημμένες», καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την αποκατάσταση όλων των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές!

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ θα επιστρέψει η μουσική στους κλειστούς χώρους.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα θολό μήνυμα, είναι σε επεξεργασία το νέο πλέγμα μέτρων. Πλέον, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν στην εστίαση μετά τη 01:00 και θα ακούν μουσική στους κλειστούς χώρους», αναφέρει το Star.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα μέτρα δεν θα πρέπει να έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα για όσους εμβολιάστηκαν.

Το θέμα βέβαια είναι πώς μπορεί να τηρηθεί και να ελεγχθεί έναν τέτοιο μέτρο; Για παράδειγμα σε ποιους χώρους θα προλάβουν να πάνε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Ποιος εγγυάται ότι σε ένα μπαρ ή σε ένα κλαμπ δεν θα υπάρχουν ανάμεσα σε 100 άτομα και 20 ανεμβολίαστοι με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη δημόσια υγεία…

Ο στόχος είναι σαφής: Η επαναφορά της… πολυπόθητης κανονικότητας στις ζωές των εμβολιασμένων. Έτσι, αναμένεται στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την Τετάρτη, 06.10.2021, να δούμε την επιστροφή του χορού και της μουσικής στα κλαμπ και τα μπουζούκια αλλά όπως προαναφέραμε, μόνο για εμβολιασμένους.

Ακόμη και σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο» όσοι θέλουν να διασκεδάσουν χορεύοντας με την ψυχή τους θα έχουν αυτό το αποκλειστικό προνόμιο αρκεί να έχουν στο κινητό τους το πιστοποιητικό του εμβολιασμού.

Τα νέα μέτρα για τους πλήρως εμβολιασμένους θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγεία, Θάνος Πλεύρης και θα έχουν ως στόχο τη δημιουργία καθημερινότητας που να θυμίζει όσο γίνεται εφικτό την προ covid εποχή.

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα

Σύμφωνα και με όσα μετέδωσε το Mega, τα νέα μέτρα κανονικότητας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στους κλειστούς χώρους των μπαρ, των κέντρων διασκέδασης και της εστίασης, αναμένεται να μην υπάρχει κανένας περιορισμός για τους εμβολιασμένους. Δηλαδή θα μπαίνουμε χωρίς μάσκα, δεν θα υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά, δεν θα απαγορεύονται οι όρθιοι, δεν θα απαγορεύεται η μουσική -και κατ’ επέκταση ο χορός.

Όλα αυτά θα ισχύουν και στις «κόκκινες» περιοχές για τους εμβολιασμένους. Για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη που αυτή την στιγμή είναι σε καθεστώς μίνι lockdown, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν όλα τα παραπάνω.

Τα παραπάνω, βέβαια, έρχονται με ένα αστερίσκο κι αυτός δεν είναι άλλος από τους εργαζομένους στην εστίαση που είναι ανεμβολίαστοι. Οι πληροφορίες, λοιπόν, λένε πως οι καταστηματάρχες θα πρέπει να απασχολούν πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό για να μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του νέου ευνοϊκού καθεστώτος.

Επίσης μιλάμε για 100% πληρότητα σε σινεμά και θέατρα -πάντα μόνο για εμβολιασμένους και φυσικά τους νοσήσαντες- ενώ θα επιτρέπεται και η κυκλοφορία μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται, πως τα μέτρα που είναι σε ισχύ στις «κόκκινες» περιοχές είναι τα κάτωθι:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία)

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας

Επίσης, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται, πως στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου