Breaking

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Κ.Φαρσαλινός: «Η εξουσία προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο – Αν ήταν φάρμακο θα είχε μακρύ κατάλογο παρενεργειών»

Share

«Η αναφορά στα πιστοποιητικά ελεύθερης πρόσβασης μάλλον αποτελεί έναν νέου τύπου ύμνο στην “δημοκρατία” όπως την αντιλαμβάνονται εκείνοι που παριστάνουν τους υπερασπιστές της “αριστερής” ιδεολογίας»

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική εξουσία του τόπου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα του κορωνοϊού και την παράνοια την οποία επιβάλλει.

Ο Κ.Φαρσαλινός τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του «η εξουσία μεθάει, διαφθείρει και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο», ενώ υποστηρίζει ότι «τα παραδείγματα διαφθοράς και εγκεφαλικής δυσλειτουργίας, ακόμη και απώλειας της επαφής με την πραγματικότητα, που προκαλεί η εξουσία είναι πολλά τους τελευταίους μήνες».

Παράλληλα αναφέρεται και στην αριστερά και στα έχουν ισχυριστεί «ειδικοί» που ανήκουν στην αριστερά περί ανάγκης «μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού».

«Όσο για την αναφορά στα πιστοποιητικά ελεύθερης πρόσβασης, μάλλον αποτελεί έναν νέου τύπου ύμνο στην “δημοκρατία” όπως την αντιλαμβάνονται εκείνοι που παριστάνουν τους υπερασπιστές της “αριστερής” ιδεολογίας. Είναι όμοιο με τις “δημοκρατικές” και “αριστερές” απόψεις περί του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού ως κοινωνικό δικαίωμα», γράφει χαρακτηριστικά.
Η ανάρτηση του Κ.Φαρσαλινού

«Η εξουσία μεθάει, διαφθείρει και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο

Αυτά περιέγραφε ένα άρθρο του Atlantic πριν από 4 χρόνια. “Αν η εξουσία ήταν ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, θα είχε έναν μακρύ κατάλογο γνωστών παρενεργειών.”, έγραφε ο συγγραφέας του άρθρου Jerry Useem.

Ο Dacher Keltner, καθηγητής ψυχολογίας στο UC Berkeley, διαπίστωσε πως η επίδραση της εξουσίας εμφάνιζε εικόνα όμοια με τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, με τους ανθρώπους να γίνονται πιο παρορμητικοί, με λιγότερη αντίληψη των κινδύνων και, κυρίως, να εμφανίζονται λιγότερο επιδέξιοι στο να βλέπουν τα πράγματα από τη σκοπιά των άλλων ανθρώπων.

Η διαδικασία αυτή, που λέγεται καθρεπτισμός (mirroring), αποτελεί τη βάση της ενσυναίσθησης, δηλαδή της δυνατότητας κάποιου να αντιλαμβάνεται τη θέση του άλλου. Πρόκειται για μια υποσυνείδητη διαδικασία του εγκεφάλου να “μιμείται” συμπεριφορές άλλων. Για παράδειγμα, να γελάμε όταν βρισκόμαστε σε παρέα που ακούγεται ένα ανέκδοτο και γελούν και οι υπόλοιποι. Να αισθανόμαστε τη θλίψη που βιώνουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μελέτη του νευροεπιστήμονα Sukhvinder Obhi σε πανεπιστήμιο του Καναδά διαπίστωσε την έλλειψη ενσυναίσθησης και συμπάθειας προς τους άλλους μελετώντας τη διέγερση συγκεκριμένων κέντρων του εγκεφάλου σε ανθρώπους που κατέχουν εξουσία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με απογοήτευση διαπίστωσε πως η κατάσταση ήταν μη-αναστρέψιμη ακόμη κι όταν τους εξήγησε το λόγο του πειράματος και τους ζήτησε να προσπαθήσουν να εκδηλώσουν την ενσυναίσθησή τους απέναντι στην εικόνα που έβλεπαν. Το υποσυνείδητο είναι ισχυρότερο του ενσυνείδητου… Έτσι λοιπόν, έχουμε το “παράδοξο της εξουσίας”, κατά τον Dacher Keltner, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι αποκτούν εξουσία μέσω ενάρετων συμπεριφορών όπως η συνεργασία, η ειλικρίνεια, η δικαιοσύνη και το μοίρασμα, αλλά όταν απολαμβάνουν μια θέση προνομίου, αυτές οι αξίες αρχίζουν να εξασθενούν και χάνονται.

Τα παραδείγματα διαφθοράς και εγκεφαλικής δυσλειτουργίας, ακόμη και απώλειας της επαφής με την πραγματικότητα, που προκαλεί η εξουσία είναι πολλά τους τελευταίους μήνες. Επιστήμονες και πολιτικοί παρουσίαζαν με στόμφο και επιβλητικότητα τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, αρνούμενοι να αντιληφθούν το μέγεθος και τη βαρύτητα των βλαβών που προκαλούν με τη διαχείριση. Έκλειναν επιχειρήσεις και κλάδους, έστελναν κόσμο στην ανεργία χωρίς να τους ενδιαφέρει η επιβίωση των πληγέντων από τα μέτρα.

Πριν από 1-2 ημέρες, μέλος της επιτροπής παρουσίαζε με απόλυτη φυσικότητα ως κάτι απλό πως θα κλείσουν πλήρως τη διασκέδαση, με την ίδια περίπου ευκολία με την οποία θα αποφάσιζε μάλλον τι φαγητό θα επιλέξει να καταναλώσει σήμερα. Εδώ και καιρό έχω εκφράσει τα συλλυπητήριά μου σε εστίαση και διασκέδαση διότι είναι προσβλητικό να γίνονται ελεγκτές υγειονομικών φρονημάτων (14 Ιουλίου), αλλά οι ίδιοι έχουν αυτοπαγιδευτεί στο αφήγημα και γίνονται εργαλεία του υγειονομικού ρατσισμού και διαχωρισμού. Όσο για το μέλος της επιτροπής, καμία ενσυναίσθηση για τις βλάβες σε προσωπικό, οικογενειακό επαγγελματικό, και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και καμία επαφή με την πραγματικότητα της αποτυχίας και της μη-αποδοχής πλέον τέτοιων μέτρων. Καμία επίσης ενσυναίσθηση πως ο ρόλος του ΔΕΝ είναι να αποφασίζει για ΤΙΠΟΤΑ. Ο μόνος ρόλος του είναι να κάνει εισηγήσεις και να συμβουλεύει την πολιτική εξουσία που αποφασίζει.

Είναι ο ίδιος που, 1 χρόνο πριν, μας έλεγε πως τα σχολεία με 25 μαθητές ανά τάξη είναι ασφαλέστερα από τα σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη επειδή θα έχουμε λιγότερες τάξεις (αναφορά με δική μου ανάλυση ότι με 42 μαθητές ανά τάξη θα ήταν ακόμη καλύτερα – ΑΝ υπήρχε ίχνος λογικής στο συγκεκριμένο σκεπτικό: https://tinyurl.com/3u423sf3).

Μια ομάδα επιστημόνων απολάμβανε το γεύμα που κέρασε φαρμακευτική εταιρεία σε συνέδριο ή εκδήλωση στα Μετέωρα, και στη συνέχεια ενεπλάκησαν σε διαπληκτισμό με τον εστιάτορα για το θέμα του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Διότι αντί να αποχωρήσουν εξαρχής αφού δεν ήταν ικανοποιημένοι από την τήρηση των μέτρων (που τελικά φαίνεται πως τηρούνταν κανονικά), αποφάσισαν να κάνουν τον υγειονομικό “μπάτσο” (δεν έχω καμία αντιπαλότητα με τους αστυνομικούς, έχω μάλιστα στενό συγγενή μου αστυνομικό), προφανώς στα πλαίσια του αυτόκλητου ρόλου που νομίζουν πως έχουν να επιβάλλουν την υγειονομική τάξη. Μόνο που το έκαναν αφού ολοκλήρωσαν το κερασμένο γεύμα, για να μην χαλάσει και η πληρωμένη διασκέδαση. Καμία ενσυναίσθηση του πραγματικού τους ρόλου και των τραγικών έως γραφικών σφαλμάτων επικοινωνίας, και καμία αντίληψη στο ότι δεν τους βλέπουν όλοι ως τους προστάτες και σωτήρες των πολιτών. Αντιθέτως, αυτοκρατορική συμπεριφορά, έπαρση και αμετροέπεια με το στόμφο του “ειδικού”.

Γνωστός μοντελίστας ζήτησε να γίνονται 600.000 τεστ την ημέρα για να ελέγξουμε την πανδημία. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μέχρι τις 26 Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 45.631.451 self-tests, 2.633.602 προέκυψαν θετικά, όλα τα θετικά επαναλήφθηκαν και 131.159 αποδείχθηκαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θετικά (Πηγή: ΕΟΔΥ, https://tinyurl.com/2vht3tnj).
Ποσοστό αξιοπιστίας θετικού αποτελέσματος: 4,98% (θετική προγνωστική αξία). Και αυτό σίγουρα περιλαμβάνει και συμπτωματικούς, φανταστείτε λοιπόν την αναξιοπιστία σε ασυμπτωματικούς. Άγνωστο παραμένει το πόσοι έλαβαν τη εγγύηση του (ψευδώς) αρνητικού τεστ και κυκλοφορούσαν με αυτή την εγγύηση παρόλο που ήταν ήδη μολυσμένοι.

Παρόμοια αναξιοπιστία έχουν και τα rapid test, με τραγική αποτυχία κυρίως σε ασυμπτωματικούς. Παρατηρούμε λοιπόν την πλήρη απώλεια ενσυναίσθησης σε έναν άνθρωπο που ενώ έχει επανειλημμένως αποδειχθεί λάθος, ακόμη και σε σημείο γελοιοποίησης (παράδειγμα οι προβλέψεις για τους θανάτους μέχρι 31/12/2020: https://tinyurl.com/nuh7yx5c), κάνει και συστάσεις για τεστ χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για τη θετική και αρνητική προγνωστική αξία τους.

Τα τυφλά, οριζόντια και επαναλαμβανόμενα τεστ σε υγιείς χωρίς υποψία λοίμωξης, ίσως Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ στην ιστορία της ιατρικής (αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα για τα σκουπίδια, όπως φαίνεται και στην πράξη), έχει περάσει με πρωτοφανή τρόπο ως μια κανονικότητα και ένα σωτήριο μέτρο. Είναι τέτοια η αποδοχή αυτής της φαρσοκωμωδίας, που ακόμη κι όσοι αντιδρούν στον εμβολιασμό τους απλά προτείνουν την επέκταση των τεστ και στους εμβολιασμένους. Ούτε εκείνοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της φαρσοκωμωδίας, που φυσικά είναι ευεργετικό για την οικονομική υγεία ορισμένων. Είναι τεράστια η δύναμη του μανδύα της “επιστημονικότητας”, και δεν μένουν παρά ελάχιστοι εκείνοι που μπορούν πλέον να σκέφτονται και να κρίνουν.

Όμοια εικόνα έχουμε και με τους πολιτικούς. Όχι μόνο τους πολιτικούς που κυβερνούν, όμως. Βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης ζητάει “να παύει η ισχύς των ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές” δεν προχωρήσουν σε 3η δόση. ΟΜΗΡΙΑ ΕΠ’ΑΠΕΙΡΟΝ, όπως είχα γράψει μήνες πριν.

Όπως είχα γράψει από τις 22 Αυγούστου, τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους (που όσο περνάει ο καιρός εντείνονται), ήδη αφορούν και τους νοσήσαντες (εφόσον έχουν περάσει 6 μήνες), σύντομα θα αφορούν τους εμβολιασμένους με 2 δόσεις που θα μετατραπούν σε ανεμβολίαστους όταν έρθει η 3η δοση, και στη συνέχεια για όσους έχουν κάνει 3η δόση που θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όταν θα έρθει η 4η δόση. Και βλέπουμε. Κι όμως, η πλειοψηφία των κομπάρσων σε αυτό το θέατρο, χειροκροτούν έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πρωταγωνιστές. Το κείμενό μου εδώ: https://tinyurl.com/fsvu7cb6.

Ο γραμματέας κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους εργαζόμενους επαγγελμάτων που έρχονται σε επαφή με πολίτες. Δεν έχει σημασία λοιπόν που οι πολιτικοί αυτοί είναι υγειονομικά αδαείς και άσχετοι, σημασία έχει πως εκφράζουν τη δύναμη της ασύδοτης και θρασύτατης εξουσίας όχι μόνο να δηλώνει δημόσια αλλά να επιβάλλει κιόλας αδιανόητες καταστάσεις υπερβαίνοντας κάθε κόκκινη γραμμή του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Τελικά μήπως μας εκπροσωπούν αυτοί που μας αξίζουν;

Όσο για την αναφορά στα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, μάλλον αποτελεί έναν νέου τύπου ύμνο στην “δημοκρατία” όπως την αντιλαμβάνονται εκείνοι που παριστάνουν τους υπερασπιστές της “αριστερής” ιδεολογίας. Είναι όμοιο με τις “δημοκρατικές” και “αριστερές” απόψεις περί του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού ως κοινωνικό δικαίωμα (!!), και του κλειδώματος της κοινωνίας για άλλη μια φορά χωρίς να υπολογίζει κανείς τις συνέπειες. Κώδικας ιατρικής δεοντολογίας και δικαιώματα στα σκουπίδια, από τους θαυμαστές των σκουπιδιών της ιστορίας.

Αποκορύφωμα των ανωτέρω είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που παρουσίασε χθες την εφαρμογή ελευθερίας που “θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να κινείται στην καθημερινότητά του”.

Με την όλο υπερηφάνεια ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει την ομηρία όλων των πολιτών, την οποία φυσικά παρουσιάζει ως προστασία και σωτηρία. Είναι το αποτέλεσμα της φάρσας περί επιχείρησης ελευθερίας.

Με σταδιακά, σταθερά και γοργά βήματα, γίνονται πραγματικότητα αυτά που προέβλεπαν οι μεγαλύτεροι “συνομωσιολόγοι” (έτσι τους βαφτίσαμε) πριν από αρκετούς μήνες. Η μέθη, η διαφθορά και η εγκεφαλική βλάβη της εξουσίας πραγματικά τρομάζει.

Από τα εκατομμύρια τεστ χωρίς κανένα υγειονομικό κριτήριο, μια πρωτοφανή πολιτικο-επιστημονική φαρσοκωμωδία, μέχρι τον απόλυτο περιορισμό των ελευθεριών, την επ’ άπειρο υγειονομική ομηρία, τα πιστοποιητικά φρονημάτων και τον έλεγχο, που ολοφάνερα δεν έχουν κανένα όφελος για τη δημόσια υγεία και άρα δεν γίνονται για λόγους δημόσιας υγείας.

Η εργαλειοποίηση επιστήμης και πανδημίας είναι προφανής και πρωτοφανής. Ο ΟΗΕ ζητά να χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων για να θεσπιστούν αντίστοιχα μέτρα ώστε να σωθεί το κλίμα (αναλυτικά εδώ: https://tinyurl.com/3fm5mfkb).

Διαχείριση της κλιματικής αλλαγής και “πράσινη ανάπτυξη”, που το μόνο πράσινο είναι το χρώμα του χρήματος που καταλήγει στις τσέπες ολίγων και που φεύγει με ταχύτατους ρυθμούς από τις τσέπες των πολλών, των πολιτών. Ενεργειακή και τεχνητή επισιτιστική κρίση, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο κάθε ατομικής δραστηριότητας των πολιτών. Τα άσχημα ήρθαν ήδη, και τα χειρότερα έπονται. Ο ηθικός και νοητικός λήθαργος έχει εγκατασταθεί εδώ και μήνες, και αποκτά πλέον χαρακτηριστικά μονιμότητας και κανονικότητας. Γι’ αυτό πολλοί είναι πλέον πνευματικά ανίκανοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα που ΗΔΗ έχει έρθει, και που εξελίσσεται ταχύτατα.

Μοναδική συμβουλή και σωτηρία για όλους μας είναι να ξαναρχίσουμε να σκεφτόμαστε».


Η εξουσία μεθάει, διαφθείρει και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο

Αυτά περιέγραφε ένα άρθρο του Atlantic πριν από 4 χρόνια. “Αν η εξουσία ήταν ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, θα είχε έναν μακρύ κατάλογο γνωστών παρενεργειών.”, έγραφε ο συγγραφέας του άρθρου Jerry Useem (το άρθρο εδώ: https://tinyurl.com/3ymtxbuw).

Ο Dacher Keltner, καθηγητής ψυχολογίας στο UC Berkeley, διαπίστωσε πως η επίδραση της εξουσίας εμφάνιζε εικόνα όμοια με τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, με τους ανθρώπου… Δείτε περισσότερα

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου