Breaking

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟΥ π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΑΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, όπου και ετέλεσαν, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού π. Γερασίμου (κατά κόσμον Γεωργίου Λάμπου), αδελφού της ιστορικής Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και της Χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ομίλησε προς τον νέο Διάκονο της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας και τους παρισταμένους Πιστούς τονίζοντας ότι, παρακαλέσαμε τον Θεό, με όλη μας την καρδιά, να καταστήσει τον νέο Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας δοχείο της Χάρης Του και να αξιωθεί ισοβίως να είναι οικονόμος και διάκονος των Ι. Μυστηρίων, προκειμένου οι ψυχές των Χριστιανών να αναπαύονται κοντά του. Οι Κληρικοί είναι ομοιοπαθείς άνθρωποι με τους Πιστούς και διαχειρίζονται την χάρη του Θεού, όχι κατά το δοκούν, αλλά κατά την Χάρη που τους δόθηκε. Ο Χριστός, αγαπητοί μου αδελφοί, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ήρθε για να μας σώσει από το μαρτύριο της αμαρτίας και τον φόβο του θανάτου, δημιουργώντας την Εκκλησία Του και παραδίδοντας τα Ι. Μυστήρια, στα οποία περιλαμβάνεται και το Μυστήριο της Ιερωσύνης, ώστε απλοί άνθρωποι σαν εσάς και όχι Άγγελοι αναμάρτητοι να σας διακονούν με τις πτώσεις και τις αμαρτίες τους και να σας διδάσκουν πως γίνεται ζωή το Ευαγγέλιο. Ρώτησαν κάποτε τον Χριστό, προκειμένου να τον παγιδεύσουν, εάν πρέπει να τηρούν αυτά που διδάσκουν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι και τότε ο Κύριος απάντησε: «ἐπὶ τῆς Μωσέως καθέδρας ἐκάθισαν οἱ γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοιπάντα οὖν ὅσα ἐὰν εἴπωσιν ὑμῖν τηρεῖν, τηρεῖτε καὶ ποιεῖτε, κατὰ δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν μὴ ποιεῖτε· λέγουσι γάρ, καὶ οὐ ποιοῦσι.» (Ματ. κγ΄, 3). Εμάς ο Θεός στην Καινή Διαθήκη δεν μας έβαλε στον θρόνο του Μωυσή, αλλά στον δικό Του θρόνο, κάνοντάς μας την μεγαλύτερη τιμή, γι’ αυτό και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι λέει το Ι. Ευαγγέλιο. Αυτό διδάσκει και ο Απόστολος Παύλος, στο Αποστολικό Ανάγνωσμα, που ακούσαμε σήμερα, γνωστοποιώντας μας ότι το Ευαγγέλιο, που κηρύσσει, δεν αποτελεί ανθρώπινη επινόηση αλλά αποκάλυψη από τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό σε Εκείνον. Περαίνοντας τον λόγο του ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον νέο Διάκονο να γίνει άγιος με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, μέσα από την προσωπική προσπάθεια και την προσευχή του, αλλά και με την αγάπη και τις προσευχές των Πιστών.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε τις Χειροτονίες που θα λάβουν χώρα τις δύο επόμενες Κυριακές, την 14η Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, όπου θα Χειροτονηθεί εις Διάκονο ο Αναγνώστης της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Χρήστος Χίλιας και την 21η Νοεμβρίου στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής, όπου θα πραγματοποιηθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Μαρινάκη, ενώ ο μήνας θα κλείσει την Κυριακή 28η Νοεμβρίου με την Επετειακή Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, για την συμπλήρωση 15 ετών από την πρώτη Θ. Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου ως Μητροπολίτη Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας εψάλη, ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Χριστίνας Ιωάννου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου