Breaking

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΕΝΟΡΙΑΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τέλεσε σήμερα Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο Κορινθίαςπλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, Αιδεσ. π. Παναγιώτη Λαδά, τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά και τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο π. Γεράσιμο Λάμπο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εδεήθη ιδιαιτέρως για τον από Πρωτοσυγκέλλων της Ιεράς Μητροπόλεως μας εξ Αιγίνης καταγόμενο αοίδιμο Νεκτάριο Μαρμαρινό, τον και κτίτορα της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου, ως και για τον προαπελθόντα Κορίνθιο Μέγα Σύγκελλο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Νεκτάριο Νικολού 

Στο εκκλησίασμα παρέστησαν αντιπροσωπίες μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γυμνασίου Κιάτου.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ομίλησε αναφερόμενος στον βίο και την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου και ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι, παρά το ότι πρόκειται για σύγχρονο Άγιο, η φήμη Του απλώνεται σε ολόκληρη την οικουμένη και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός για την βιωτή και τα θαύματά του. Η ελεύθερη τότε από τον Οθωμανικό ζυγό Ελλάδα φιλοξένησε τον Άγιο, προσφέροντάς Του στην κυριολεξία ένα «κομμάτι ψωμί» και Αυτός το ανταπέδωσε με «τόννους» πνευματικής τροφής, με την οποία «τάισε» τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα την Εκκλησία μας. Ο Θεός βλέποντας την ταπείνωση και την απλότητά του Αγίου, καθώς ποτέ δεν υπερτίμησε τον εαυτό Του, Τον ανύψωσε, με αποτέλεσμα εμείς σήμερα να προστρέχουμε και να ζητούμε τις μεσιτικές πρεσβείες Του. Αν εμείς μιμούμεθα τον Άγιο κατέληξε ο Σεβασμιώτατος και κινούμαστε στο ίδιο πνεύμα, τότε είναι βέβαιο ότι Αυτός θα μας ακούει και θα είναι κοντά μας, ειδικά αυτή την ζοφερή περίοδο της πανδημίας που διάγουμε και θα πρεσβεύει υπέρ υγείας ημών, των οικογενειών μας, της Πατρίδας μας και όλου του κόσμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου