Breaking

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Πύρινος ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας: «Ενώ είμαστε εμβολιασμένοι αυξάνεται η ένταση – Κάτι παράξενο έγινε»

Δημήτρης Κούβελας

Στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού παρά τους εμβολιασμούς στάθηκε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.
Ο καθηγητής υποστήριξε ότι ένας από τους λόγους που βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα είναι το lockdown που είχε επιβληθεί, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε δημιούργησε «θυλάκους ανάπτυξης περίεργων μεταλλάξεων του ιού».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τα εμβόλια, ενώ ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός για τα μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει βιβλιογραφία που να λέει ότι το lockdown κάνει καλό, αυτομάτως μπορεί να είναι ένα μέτρο που κάνει κακό. Και τί βλέπουμε; Βλέπουμε μια αύξηση της θνησιμότητας από όλα τα αίτια που δεν οφείλεται στον Covid-19. Γιατί να μην οφείλεται στο lockdown; Βλέπουμε παράξενες καταστάσεις, ενώ είμαστε εμβολιασμένοι ή έχουμε φυσική ανοσία το 70-80% αντί να μειώνεται η ένταση, αυξάνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι παράξενο έγινε;», είπε ο Δ.Κούβελας στο Alert TV.
Μιλώντας για το lockdown και πως αυτό ήταν επί της ουσίας καταστροφικό είπε: «Και άπαντες να εμβολιαστούμε ο ιός θα είναι εδώ και με τα lockdown δεν τον αφήνουμε να κάνει τον κύκλο του. Με τα lockdown προστατεύουμε τον ιό, δεν προστατεύουμε εμάς, δημιουργούμε θυλάκους ανάπτυξης περίεργων μεταλλάξεων του ιού, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα εμβόλια, γι’ αυτό συζητάμε και είμαστε πολλοί επιφυλακτικοί».

Ο Δ.Κούβελας μίλησε και για τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και ισχυρίστηκε ότι «ενώ αποδεικνύεται ότι μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι ασχολούμαστε με τους ανεμβολίαστους τιμωρητικά. Δεν το κάνουμε για να σώσουμε ζωές, αλλά για να τους τιμωρήσουμε. Ασχολούμαστε με κάτι άσχετο ενώ ο κόσμος πεθαίνει».

Τέλος έριξε «βόμβα» για τα εμβόλια, τονίζοντας ότι αυτά συνεχίζουν να μην έχουν κανονική άδεια: «Τα εμβόλια συνεχίσουν να έχουν conditional approval και για είναι emergency use, είναι γι’ αυτούς που το έχουν ανάγκη πραγματικά. Τα 2023 θα ολοκληρωθούν οι μελέτες. Το συγκλονιστικό δεν είναι ότι τα κάνουμε στην Ελλάδα, γιατί είμαστε περίεργοι, γίνονται παγκοσμίως αυτά τα πράγματα, φυσικά σε διαφορετική βαρύτητα, είναι πάρα πολύ ζοφερό το περιβάλλον του πλανήτη μας αυτό τον καιρό, δεν ξέρω τι μας περιμένει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου