Breaking

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Τρίτη δόση εμβολίου: Γιατί πρέπει να πιείτε νερό πριν την κάνετε

Μέχρι τώρα θα έχετε πιθανότατα ακούσει για τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, που αν και ήπιες παραμένουν ενοχλητικές. Ο πόνος στο σημείο της ένεσης, ο πυρετός και η κόπωση αποτελούν μερικές από αυτές και τείνουν να διαρκούν περίπου μία ημέρα. Οι ειδικοί προτείνουν όμως, την ενυδάτωση ως λύση για αυτό το ζήτημα.

Νερό πριν και μετά την τρίτη δόση
Αν και οι ειδικοί δεν γνωρίζουν που οφείλονται τα οφέλη από την ενυδάτωση πριν και μετά τον εμβολιασμό, όπως επισημαίνουν δεν υπάρχουν επιπτώσεις από αυτήν. Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά σε όσους κάνουν το εμβόλιο να παραμένουν καλά ενυδατωμένοι μετά το
Ορισμένοι ειδικοί βέβαια, προτείνουν να πίνετε νερό πριν το εμβόλιο για να μειώσει κανείς τις πιθανότητες να λιποθυμήσει ενώ κάνει ή αφού δεχθεί το εμβόλιο.

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να λιποθυμήσουν όταν είναι αφυδατωμένοι, επισημαίνει ειδικός εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες, καθώς μας βοηθά να διαχειριστούμε και καλύτερα το στρες.

Προλαμβάνει τις παρενέργειες;
Αν και αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα που να επισημαίνουν ότι το νερό συμβάλλει στην πρόληψη των παρενεργειών, οι ειδικοί τονίζουν ότι η ενυδάτωση είναι εξαιρετική, καθώς προάγει τη γενική σωματική λειτουργία.

Το νερό μας κάνει να αισθανόμαστε γενικά καλύτερα, γεγονός που σημαίνει ότι στην περίπτωση που θα εμφανίσετε παρενέργειες, θα μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε πιο εύκολα. «Είναι απλώς ιδανικό να είσαι καλά ενυδατωμένος όταν λαμβάνεις ένα εμβόλιο όσον αφορά το πώς αισθάνεται κάποιος μετά τον εμβολιασμό», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Είναι επίσης λογικό να θέλετε να είστε καλά ενυδατωμένοι εάν εμφανίσετε συμπτώματα όπως πυρετό ενώ η αφυδάτωση μπορεί επίσης να «επιδεινώσει τον πονοκέφαλο».

vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου