Breaking


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

«Ο ΚΟΥΡΤΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΩΣ ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΑ» – ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής επί της προτάσεως που κατέθεσαν  o  Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τη “φίμωση” της αλήθειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θέλησε να το παρουσιάσει ως άρθρο ενάντια στη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Όπως και να θέλει να μας το παρουσιάσει η κυβέρνηση , πρόκειται για απόπειρα λογοκρισίας των ΜΜΕ και αυτό δεν το λένε οι δημοσιογράφοι αλλά οι νομικοί. Με ακλόνητα επιχειρήματα…

logokrisia

Το άρθρο πέρασε σχεδόν «χωρίς να ανοίξει μύτη» με την αντιπολίτευση να μην ψηφίζει μεν αλλά να μην κάνει και μεγάλη φασαρία…Πιθανόν να τους εξυπηρετεί σε περίπτωση που οι ρόλοι αλλάξουν κι έρθουν στην εξουσία.

Το θέμα αφορά πρωτίστως όλους τους πολίτες που ακόμη θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, απόψεις, ειδήσεις και να κρίνουν μόνοι τους. Τα περί προστασίας τους που επικαλείται η κυβέρνηση είναι παραμύθια της χαλιμάς. Τη δική της προστασία επιδιώκει, ειδικά από το διαδίκτυο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα «συμβατικά ΜΜΕ» δεν ασχολήθηκαν καν με το θέμα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας…

Συμπτωματικά σήμερα στη Βουλή γίνεται η συζήτηση για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εξεταστικής επιτροπής για τα χρήματα που μοιράστηκαν σε ΜΜΕ και για τις δημοσκοπήσεις.

«Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη, φαντάζει μάλλον ως αρσακειάδα», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ο Σ. Κουρτς παραιτήθηκε για κατηγορίες που αφορούσαν σε ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ «εδώ ρέουν εκατομμύρια κρατικού χρήματος και δεν τρέχει τίποτα». «Όχι γιατί στην Αυστρία υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές και εδώ όχι. Και εδώ υπάρχουν έντιμοι και ευσυνείδητοι δικαστές. Αλλά γιατί εδώ, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κάθε δικαστής μόλις πέσει επάνω σε πολιτικό πρόσωπο στέλνει το φάκελο στη Βουλή», είπε. Σημείωσε ότι «έτσι και έκανε η ελληνική δικαιοσύνη τον περασμένο Μάιο, που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για πιθανή κακουργηματική απιστία κατά του Δημοσίου, για τη λίστα Πέτσα και πέφτοντας επάνω στους κυρίους Σκυλακάκη και Πέτσα, υπουργούς της κυβέρνησης, αναγκάστηκε να διακόψει την έρευνα και να διαβιβάσει το φάκελο στη Βουλή» και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «φρόντισε να τον θάψει για μήνες σε κάποιο συρτάρι».

Ανέφερε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, επισημαίνοντας ότι «πλέον δεν υπάρχει και παραγραφή» αφού «φροντίσαμε εμείς και αλλάξαμε το Σύνταγμα». Τόνισε ότι όμως το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό. Μίλησε για δύο φορές ανήθικη» συμπεριφορά του πρωθυπουργού, «γιατί όλα αυτά τα έκανε την περίοδο της πανδημίας και με πρόσχημα τη πανδημία». Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «έδινε ένα πακτωλό χρημάτων, λεφτά των φορολογούμενων, για να φτιάξει ένα καθεστώς στα ΜΜΕ να τον λιβανίζει», την ώρα που -όπως τον κατηγόρησε- η κοινωνία είχε βυθιστεί στην ανασφάλεια και η κυβέρνηση δεν στήριζε το ΕΣΥ. «Δεν είναι μόνο ντροπιαστικό. Είναι ταυτόχρονα και εγκληματικό», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου