Breaking

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Πού δεν χρειάζονται μοριακό ή rapid test οι ανεμβολίαστοι -Τι ισχύει σε εκκλησίες και χώρους λατρείας

Ποινές στις ομάδες αν οι φίλαθλοι δεν φοράνε μάσκα μέσα στα γήπεδα

Η «επέλαση» του κορονοϊού οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα που αφορούν αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 02.11.2021, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα χρειάζονται να δείξουν μοριακό ή rapid test για να πάνε… οπουδήποτε: Για παράδειγμα στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης.

Υπάρχουν όμως τρεις εξαιρέσεις

Κι αυτό διότι οι μόνοι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι:

  • Τα καταστήματα τροφίμων
  • Τα φαρμακεία
  • Οι εκκλησίες

Τέλος, σημειώνεται πως όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως ανέφερε, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο, pcr ή rapid test, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν σε καταστήματα εστίασης, λιανεμπορίου, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα τροφίμων (μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ), τα φαρμακεία και οι χώροι τέλεσης θρησκευτικής λατρείας. Η διαφορά, ωστόσο, για τις εκκλησίες και τους υπόλοιπους χώρους λατρείας αφορά στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε διπλό έλεγχο κάθε εβδομάδα, αν δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Συνεπώς ιερείς και λοιποί εργαζόμενοι σε εκκλησίες και χώρους λατρείας θα πρέπει να κάνουν δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα, σε περίπτωση που είναι μη εμβολιασμένοι, αλλά για τους πιστούς δεν υπάρχει η ίδια υποχρέωση. Τα μέτρα που αφορούν στη χρήση μάσκας, στην πληρότητα και τις αποστάσεις μένουν ως έχουν καθώς δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση.

Ποινές στις ομάδες για τη μη τήρηση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης.

Στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού που ισχύουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το ερχόμενο Σάββατο (6/11).

«Έχει παρατηρηθεί στους αθλητικούς χώρους, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους αλλά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ότι δεν τηρούνται τα συγκεκριμένα μέτρα. Θα υπάρξει λοιπόν ποινή στις ομάδες, που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια. Αυτό θα συμβεί εάν δεν τηρείται το μέτρο της χρήσης της μάσκας και των άλλων περιορισμών, που ισχύουν στα γήπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε λοιπόν ποινές στις ομάδες που δεν θα τηρούν τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊου, κάνοντας ειδική μνεία στις μάσκες τις οποίες θα πρέπει να φορούν οι θεατές, που βρίσκονται εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου