Breaking

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Μόνο σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, εκκλησίες οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test


Οι μη εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν πουθενά χωρίς να έχουν κάνει μοριακό έλεγχο (pcr ή rapid test).
Καταστήματα και χώροι όπου οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς να έχουν την υποχρέωση να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Οι εξαιρέσεις που ανακοινώθηκαν είναι τρεις.

Αναλυτικά:

Καταστήματα τροφίμων, μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ

Φαρμακεία

Χώροι τέλεσης θρησκευτικής λατρείας

Σοκ προκαλεί η έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία χθες έσπασαν κάθε αρνητικό ρεκόρ και άγγιξαν τα 6.700. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αναστενάζουν από ανεμβολίαστους και οι επιστήμονες λένε ότι 7 στους 10 που θα μπουν στη ΜΕΘ δε θα τα καταφέρουν.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορονοϊού, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο. Οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν σε lockdown και για τις περισσότερες δραστηριότητές τους θα χρειαστεί να έχουν κάνει rapid ή self-test, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Σοκ από τα 6.700 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες.

Τα μαύρα ρεκόρ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κυβέρνηση και ειδικοί είναι σε γενικό συναγερμό, και τα νέα μέτρα έρχονται σε μια προσπάθεια ανακοπής του νέου κύματος της πανδημίας που μοιάζει σαρωτικό.

Από αυτό το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, για να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια αλλά ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης θα πρέπει να κρατούν στα χέρια τους αρνητικό μοριακό ή rapid test.

Το μέτρο δεν αφορά σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στους χώρους λατρείας, θα πρέπει πλέον να κάνουν δυο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα.

Διπλασιάζονται, επίσης, τα πρόστιμα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης που δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

Μαύρα ρεκόρ
Το ένα «μαύρο» ρεκόρ μετά το άλλο καταγράφει η πανδημία στη χώρα.

Χθες, εκτός από το «μαύρο» ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 59 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ εκτοξεύθηκαν στους 434 και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας στις 321.

Ραγδαία είναι η αύξηση των θανάτων από την πανδημία. Συνολικά 1.197 άνθρωποι πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου τον Οκτώβριο.

Για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις εντατικές του «Παπανικολάου» μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Η μόνη λύση για να μειωθούν οι θάνατοι είναι το εμβόλιο λένε οι ειδικοί.

Στο κόκκινο η Βόρεια Ελλάδα
Θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων χθες για τη Θεσσαλονίκη στην οποία καταγράφηκε για πρώτη φορά τετραψήφιος αριθμός μολύνσεων, 1.108.

Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας δεινοπαθούν.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση για όλες της ηλικίες.

Κραυγή αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο – Αντιδράσεις & δυσαρέσκεια για τα νέα μέτρα
Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την ανάσχεση της έξαρσης της πανδημίας.

Οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι φοβούνται τη δυσκολία στον έλεγχο για τα πιστοποιητικά ή τεστ που θα έχουν κάνει οι πελάτες.

Όπως εξηγούν, φοβούνται ότι θα έρθουν σε ρήξη με την πελατεία τους, ενώ σημειώνουν ότι χρειάζεται ένας έξτρα υπάλληλος που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι καταναλωτές, οι οποίοι, ωστόσο, θορυβημένοι από την αύξηση των κρουσμάτων, τονίζουν ότι το μέτρο είναι σωστό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνει ότι «Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα όχι ως περιοριστικά, αλλά ως προληπτικά», και χαρακτηρίζει τα μέτρα αναγκαίο κακό.

Στη σχετική τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές, είναι ανέφικτη».

Αντίστοιχη κατάσταση και στην Πάτρα, με τους καταστηματάρχες να αντιδρούν έντονα στο άκουσμα των νέων μέτρων. Την ίδια ώρα, η Πάτρα σημείωσε εχθές ρεκόρ κρουσμάτων, με 204 κρούσματα.

Νέα μέτρα – Χαμός στα κομμωτήρια για να γλιτώσουν τα rapid test
Στο άκουσμα των νέων μέτρων τα τηλέφωνα σε κομμωτήρια και κουρεία πήραν «φωτιά» με τους πολίτες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν έστω και ένα ραντεβού της τελευταίας στιγμής.

Από το πρωί έχουν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα σε κομμωτήρια και κουρεία, καθώς οι πολίτες προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού για να καλλωπιστούν και για γλιτώσουν το κόστος του rapid test από το Σάββατο.

Τα πιστολάκια έχουν πάρει «φωτιά» σύμφωνα με τους κομμωτές, που τρέχουν ώστε να μπορέσουν να προλάβουν να περιποιηθούν τους πελάτες τους.

Οι λίστες με ραντεβού είναι γεμάτες και τα τηλεφωνά δε σταματούν να χτυπούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

5 Νοεμβρίου, 2021

Leave a Reply

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου