Breaking

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ!!! 10.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ “ΗΠΙΑ”

Share

Η κυβέρνηση έβγαλε στους δρόμους από την παραμονή των Χριστουγέννων περίπου 10.000 αστυνομικούς για να ελέγχουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής επικεντρώθηκαν κυρίως στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα μέτρα για την εστίαση και γι’ αυτό έχει κάνει πιο αυστηρούς τους ελέγχους, κυρίως για τις μάσκες.

Η ΕΛ.ΑΣ παρατήρησε παραβιάσεις των μέτρων σε δύο νυχτερινά κέντρα. Το ένα απ’ αυτά είναι το Lohan, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για 15 ημέρες, καθώς τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσαν ελέγχους εντόπισαν δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά. Στους πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στην επιχείρηση 10.000 ευρώ.

Το δεύτερο κλαμπ στο οποίο μπήκε «λουκέτο» ήταν το Tokio Theater το οποίο παραβίασε την αναστολή λειτουργίας και ξαναέκλεισε. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ, ενώ και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι.

Συνολικά χθες το βράδυ διαπιστώθηκαν 502 παραβάσεις για μη χρήση μάσκες, εκ των οποίων οι 129 στην Αττική.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θέλει να «τσακίσει» στους ελέγχους την εστίαση, καθώς προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν λόγω των περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινωθούν από τη νέα χρονιά.

Η κυβέρνηση θέλει να πετάξει το «μπαλάκι» στους επιχειρηματίες και στους πελάτες και να υποστηρίξει ότι κλείνει την εστίαση γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα που υπάρχουν για τον Covid-19.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετούς μήνες μεγάλα νυχτερινά κέντρα, αλλά και τα γήπεδα, λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, όμως η κυβέρνηση έχει δείξει να αδιαφορεί, καθώς εάν υπήρχαν αυστηροί έλεγχοι για τις μάσκες θα «χαλούσε» το αφήγημα των Covid-free χώρων.

Φυσικά οι έλεγχοι δεν έχουν μείνει μόνο στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, καθώς αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους για να ελέγχουν τους πολίτες για τη μάσκα. Μάλιστα δεν έλειψαν τα ευτράπελα, καθώς ένας νεαρός που οδηγούσε πατίνι δέχθηκε πρόστιμο για την μάσκα από έναν αστυνομικό… που δεν φορούσε μάσκα.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου