Breaking

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Κίνα: Τιμώρησε 26 πολιτικούς αξιωματούχους γιατί δεν κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση εστίας του COVID-19

 

Συνολικά 26 πολιτικοί αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν στην Κίνα επειδή δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν μια εστία του Covid στη μεγάλη πόλη Σιάν της βόρειας Κίνας, στην οποία έχει πλέον επιβληθεί λοκντάουν, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική πειθαρχική υπηρεσία.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν από πέρυσι στρατηγική «μηδενικού Covid» που έγκειται στο να γίνονται τα πάντα ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εκδήλωση νέων κρουσμάτων. Για το σκοπό αυτό ασκείται μεγάλη πίεση στους τοπικούς αξιωματούχους.

Η Κίνα έθεσε με επιτυχία υπό έλεγχο την επιδημία στο έδαφός της και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει καταγράψει μόνο δύο νεκρούς. Η κινητοποίησή της συνεχίζεται ωστόσο ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε εστία μεγάλης κλίμακας πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (4-20 Φεβρουαρίου 2022).

Η ζωή είναι σχεδόν ομαλή στη χώρα από την άνοιξη του 2020 χάρη σε δραστικά μέτρα: μακροχρόνια υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη των ταξιδιωτών, στοχευμένα λοκντάουν, μαζικά διαγνωστικά τεστ, εφαρμογές στα κινητά παρακολούθησης των μετακινήσεων και δραστικός περιορισμός των διεθνών πτήσεων.

Όμως σποραδικές εστίες εμφανίζονται τακτικά τους τελευταίους μήνες. Όπως για παράδειγμα στη μεγάλη πόλη Σιάν της βόρειας Κίνας, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τον θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα.

Οι 13 εκατομμύρια κάτοικοί της παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους από χθες, Πέμπτη, τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά και οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ στο σύνολο του πληθυσμού της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Επιτροπή Επιθεώρησης της Πειθαρχίας ανακοίνωσε σήμερα πως 26 αξιωματούχοι του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) τιμωρήθηκαν για «έλλειψη αυστηρότητας στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας» χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το είδος της τιμωρίας.

Η Σιάν ανακοίνωσε σήμερα 49 νέους νοσούντες από την Covid-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε πάνω από 250 τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Κινέζοι δημόσιοι αξιωματουχοι που δεν καταφέρνουν να συγκρατήσουν την επιδημία στην επαρχία ή την πόλη τους τιμωρούνται, ακόμη και απολύονται.

Σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Επιθεώρησης της Πειθαρχίας, έρευνα αποκάλυψε μια κάποια χαλάρωση στα διαγνωστικά τεστ στη Σιάν και κακό συντονισμό, ο οποίος εμπόδισε την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Ένας αξιωματούχος του ΚΚΚ στην Εσωτερική Μογγολία (βόρεια Κίνα) παύθηκε μετά την εκδήλωση μιας εστίας Covid τον Οκτώβριο στην περιφέρειά του, όπως και ο υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας της μεγάλης πόλης Τσενγκτσόου (κεντρική Κίνα) τον Αύγουστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από χθες, Πέμπτη, κάθε νοικοκυριό της Σιάν δεν μπορεί να στέλνει παρά μόνο ένα από τα μέλη του εκτός σπιτιού μία φορά κάθε δύο ημέρες για να αγοράζει προϊόντα πρώτης ανάγκης. Όσοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πόλη, οφείλουν να ζητούν ειδική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου