Breaking

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

26 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πέτυχε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο υποδομής ζωτικής σημασίας «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ευρύτερης Περιοχής Λουτρακίου» που περιλαμβάνει τη διευθέτηση των ρεμάτων Πραθίου, Κατουνίστρας και Καρέλη και κάποιες πρόσθετες εργασίες εντός αυτών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων, που παρουσιάστηκαν. 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.772.360,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων),  τη CEB (Κεντρική Αναπτυξιακή Τράπεζα) και το ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στη θετική εξέλιξη του έργου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δηλώνει: “Εξασφαλίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ αναβαθμίζουν αισθητά τις υποδομές του Δήμου μας.

Η υλοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα επείγουσα και απολύτως αναγκαία για την προστασία των οικισμών και των οδικών αξόνων, για την αναβάθμιση και την ασφάλεια της περιοχής από φαινόμενα πλημμυρογέννεσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, για την αμέριστη και αδιάκοπη στήριξή του στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου