Breaking

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ… ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ (ΚΝ95) ΔΡΟΜΟΣ – ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΚΡΥΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;;;

Young,Woman,Wearing,Kn-95,Protection,Medical,Mask.,Prevention,Of,The

Οσμή νέου σκανδάλου φέρνει η αποκάλυψη του ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο φύλο του Σαββατοκύριακου σχετικά με τις μάσκες ΚΝ95 που ήρθαν ξαφνικά στο επίκεντρο της πανδημίας. Τυχαία;;;

Η «Όμικρον» έφερε και μέτρα, όπως ήταν αναμενόμενο. Και ενδεχομένως μετά τις γιορτές να φέρει και «μίνι λουκέτα» ανά περιοχές που θα έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, για να μην πουν ότι θα κάνουν καθολικό λοκντάουν.

Έτσι, ανακοινώθηκαν μέτρα – ημίμετρα αφού πλέον όλοι θα πρέπει να φοράμε μάσκες. Είτε διπλές απλές χειρουργικές, είτε ΚΝ95 παντού. Και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια, στα σουπερμάρκετ και τα ΜΜΜ. Βέβαια καμία νύξη για μάσκες στα …μπουζούκια ή στα μπαρ, στα οποία η διασπορά είναι υψηλή, μιας που πλέον έχουν παραδεχτεί ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και κολλάνε τον ιό, όλες τις μεταλλάξεις και δη την τελευταία.

Κι επειδή με τα εμβόλια ξεχάσαμε τις μάσκες, συν το γεγονός ότι η Κυβέρνηση… ντρέπεται να ζητήσει ράπιντ τεστ στους εμβολιασμένους ψηφοφόρους, αποφασίσθηκε το «μάσκες παντού» και συγκεκριμένα με τις «αμαρτωλές» ΚΝ95. «Αμαρτωλές» καθώς -παρά το γεγονός ότι τις εισάγουμε κυρίως από την Κίνα, μιας και δεν υπάρχει κανένας κουμπάρος Νταβέλης να τις φτιάξει- οι μάσκες αυτές κατά το πρώτο κύμα πανδημίας υπερκοστολογήθηκαν και ανατέθηκαν απευθείας σε προμηθευτές που καταγγέλθηκαν για  σχέσεις με την ΝΔ!

Το σκάνδαλο της υπερτιμολογημένης προμήθειας

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία για υπερκοστολόγηση των ΚΝ95 από την 6η ΥΠΕ με διοικητή τον Γιάννη Καρβέλη και την εταιρεία B.B.D. Ν. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. η οποία προμηθεύει τόσο την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, αλλά και Νοσοκομεία της Αθήνας και άλλα Περιφερειακά.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται μέσα από την «Διαύγεια» -παρά τις καταγγελίες- να συνεχίζει να παίρνει «έργα» και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις, και να προμηθεύει τόσο με μάσκες ΚΝ95 όσο και με άλλα υλικά τα Δημόσια Νοσοκομεία. Ο ανάδοχος σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τόσο στον Τύπο όσο και στην ίδια τη Βουλή, είναι κουνιάδος του Γιάννη Καρβέλη, δηλαδή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων -Ηπείρου – Δυτικής Ελλάδος. Ωστόσο οι δουλειές έχουν ανοίξει και σε άλλες περιφέρειες, καθώς η εν λόγω εταιρεία προμηθεύει μάσκες, στολές και άλλα νοσοκομειακά υλικά και ορισμένα Ιδρύματα των Αθηνών.

Από τους κουμπάρους στους κουνιάδους  

Η εταιρεία του Λαϊνιώτη και οι σχέσεις του με τη ΝουΔού έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν για «δουλειές εν κρυπτώ» και με πλάτες μέσα από το Μαξίμου.  Όπως είχε δημοσιοποιηθεί, πίσω από την υπερτιμολογημένη προμήθεια μασκών πέρσι, βρισκόταν η «παρέα από την Πάτρα», καθώς ο «σύνδεσμός» του διοικητή Γιάννη Καρβέλη με το Μαξίμου φέρεται πως ήταν ο Μιχάλης Μπεκίρης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρώην βουλευτής Αχαΐας, αλλά και ένας ακόμη συνεργάτης του Κούλη, ο Γιώργος Μυλωνάκης, γενικός γραμματέας της Βουλής. Η καταγγελία που έφτασε μέχρι το Κοινοβούλιο (και κάπου εκεί θάφτηκε) ανέφερε μάλιστα πως «ο άνθρωπος που έκανε τη σύσταση ήταν… εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας RAFFREY INVESTMENTS LTD που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της μονομετοχικής ΙΚΕ EUROSUP και… στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Σπύρος Πετούσης, που πήρε απευθείας ανάθεση από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ…». Ο κύκλος των αναθέσεων λοιπόν, των υπερκοστολογήσεων και γενικότερα της …μπίζνας είχε να κάνει με την Νο1 εταιρεία που προμηθεύει ακόμα τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας και την οικογένεια του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Για την υπόθεση Καρβέλη- Λαϊνιώτη δεν άνοιξε ρουθούνι, ακόμα κι όταν δημοσιοποιήθηκε το παράλληλο σκάνδαλο με τις μάσκες του Λαρισαίου Νταβέλη – κουμπάρου της Ντόρας- εποχή που η κυβέρνηση βαλλόταν για τα χρήματα και τις δουλειές που μοίραζε σε κολλητούς.

Φαίνεται λοιπόν πως και τώρα με τα νέα μέτρα και τις υποχρεωτικές ΚΝ95 οι ίδιες εταιρείες του πρώτου κύματος θα κάνουν πάλι χρυσές δουλειές.  Ένα είναι σίγουρο: Η επιλογή των απευθείας αναθέσεων αλλά και το αμαρτωλό παρελθόν με τις μάσκες (απλές και μη) και την Κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι υπάρχει πολιτικό θέμα… και είναι τεράστιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου