Breaking

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Γκιώνης: Γενναία χρηματοδότηση για αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, εξασφάλισε χρηματοδότηση, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

Θα γίνει διευθέτηση των ρεμάτων Πραθίου, Κατουνίστρας και Καρέλη, αλλά και κάποιες πρόσθετες εργασίες, εντός αυτών, για να αντιμετωπιστούν τα πλημμηρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.772.360,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται απ’ την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την Κεντρική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης, δήλωσε τα εξής:

“Εξασφαλίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ αναβαθμίζουν αισθητά τις υποδομές του Δήμου μας.

Η υλοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα επείγουσα και απολύτως αναγκαία για την προστασία των οικισμών και των οδικών αξόνων, για την αναβάθμιση και την ασφάλεια της περιοχής από φαινόμενα πλημμυρογέννεσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, για την αμέριστη και αδιάκοπη στήριξή του, στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου