Breaking

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Τελικά έχουμε αυτό που αξίζουμε (…και στον κορονοϊό)

Share

Αυτές τις ημέρες στη χώρα μας ζούμε μια τραγωδία. Οι θριαμβευτικές δηλώσεις για δήθεν μοναδική επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα έπρεπε να έχουν μετατραπεί σε θρήνους και οιμωγές για την γενοκτονία που υφιστάμεθα ως λαός. Δυστυχώς καθημερινά αποχαιρετούμε ένα ολόκληρο χωριό των 80-110 κατοίκων. Έχουμε πια εθιστεί στο να ακούμε ξερούς αριθμούς χωρίς να αντιδρούμε και να συναισθανόμαστε το τί γίνεται.

Διαχείριση της πανδημίας κορονοϊού. Η διαίρεση της χώρας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και τα αδιάθετα εμβόλια.

Η χώρα έχει διαιρεθεί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι τελευταίοι υφίστανται τεράστια ηθική και υλική πίεση. Όλα τα δεινά αποδίδονται σε αυτούς. Και αντί το ανάλγητο και παράλυτο σύστημα να προσπαθήσει να αντιληφθεί τους λόγους που τους κάνουν διστακτικούς στο να εμβολιασθούν, τους στοχοποιούν και τους εξουθενώνουν. Πολλοί από όσους διστάζουν οδηγούνται τρομοκρατημένοι στον εμβολιασμό και αυτός ο τρόμος τους ακολουθεί από εκεί και πέρα στην καθημερινότητά τους. Πολλοί είναι οι ασθενείς μας που αποδίδουν κάθε πρόβλημα του οργανισμού τους στο εμβόλιο και ως μη όφειλε ζουν με την ανησυχία της επικείμενης καταστροφής.

Δυστυχώς τόσο οι κρατικοί λειτουργοί όσο και οι «ειδικοί» των επιτροπών είναι τόσο μακριά από τον καθημερινό άνθρωπο που βλέπουν μόνο αριθμούς και εμβόλια. Με 21.273.200 δόσεις εμβολίων αδιάθετες βέβαια, μπορούμε να εμβολιάζουμε αβέρτα όποιον κινείται. Συγχωρείστε μου το ύφος αλλά ζώντας κάθε μέρα ανάμεσα στους τρομοκρατημένους ανθρώπους, έχω μια ιδιαίτερη αποστροφή στην τακτική που ακολουθούν οι υπεύθυνοι.

Διαχείριση της πανδημίας κορονοϊού. Στοιχεία θνησιμότητας σε ΜΕΘ.

Ο κυριότερος λόγος όμως γι’ αυτή την αγανάκτηση είναι το εξόφθαλμο ψέμα που μας σερβίρουν επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιπές δυνάμεις. Είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού με αθώα θύματα. Την ίδια ώρα που οι προβολείς πέφτουν στους ανεμβολίαστους και κάποιοι θερμοκέφαλοι ζητούν τη μη νοσηλεία τους στις ΜΕΘ ή την καταβολή των νοσηλίων που έχουν κατά την περίοδο εργασίας τους πληρώσει στο πολλαπλάσιο, στο σκοτάδι παίζεται το κύριο έργο.

Πείτε μου σε ποια σοβαρή χώρα όλοι σιωπούν τη στιγμή που η θνησιμότητα σε «ΜΕΘ» όπως του Αγρινίου και της Έδεσσας είναι 100% και άλλες όπως π.χ. των Σερρών το 95%; Τα στοιχεία δε δίνονται στη δημοσιότητα από το Υπουργείο όπως θα έπρεπε, ενώ αδίκως οι Ενώσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών τα ζητούν. Σε μια χώρα που όσοι μπουν στις αυτοσχέδιες ΜΕΘ που έχουν στηθεί χωρίς τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις πεθαίνουν ΟΛΟΙ, γιατί να ζητούμε αλλού ευθύνες; Παρακολούθησα τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ για το Μητροπολίτη Αιτωλίας που κατά πληροφορίες τους δεν ήθελε να μπει στο νοσοκομείο Αγρινίου, όμως κανείς δε μίλησε για το γιατί να μπει αφού το 100% των νοσηλευόμενων πεθαίνουν; Μπορεί κάποιος να πεθάνει μια χαρά και στο σπίτι του.

Καμία ουσιαστική παρέμβαση στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχει κανείς ειδικός να μιλήσει για το χάλι μας και να ζητήσει κάποια ουσιαστική παρέμβαση στο ΕΣΥ; Όλοι κάνουν τα στραβά μάτια; Αλλά για αν παραμείνουν μέλη της επιτροπής πρέπει να λένε μόνο εγκεκριμένα πράγματα; Όπως οι υπόλοιποι που έχουμε δουλέψει χρόνια σε ΜΕΘ βλέπουμε καθαρά. Αντί να δούμε τη στοιχειώδη βελτίωση σε συνθήκες που το απαιτούν, διαπιστώνουμε την αποδιάλυση. Μου έλεγε φίλος από νοσοκομείο πρωτεύουσας νομού ότι στην καρδιολογική κλινική υπηρετούν ένας επιμελητής Β, κάνει εφημερίες τα Σαββατοκύριακα με μπλοκάκι ένας ιδιώτης και περιμένουν και κάποιο επικουρικό από γειτονική πόλη. Την ίδια στιγμή είναι σε αναστολή λόγω εμβολιασμού δύο επιμελητες και ο διευθυντής παραιτήθηκε. Αν πεθάνει λοιπόν κάποιος με έμφραγμα μάλλον θα φταίει ο… κορονοϊός.

Διαχείριση της πανδημίας κορονοϊού. Προκλητικές δηλώσεις από τον Πρωθυπουργό.

Η απελπισία μου ολοκληρώθηκε όταν άκουσα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με προκλητικό ύφος να λέει αποστομωτικά στους πολιτικούς αντιπάλους του να του φέρουν στοιχεία ότι ένας διασωληνωμένους σε κοινή κλίνη έχει αυξημένη πιθανότητα να πεθάνει σε σχέση με κάποιον που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Και εκείνος ως μη ειδικός προφανώς δεν ξέρει. Υπάρχουν όμως δεκάδες μέλη ακαταδίωκτων επιτροπών «ειδικών» που αντί να σεργιανούν στα κανάλια θα μπορούσαν να τον ενημερώσουν για τα βασικά. Τι είναι ΜΕΘ, ποιες οι προδιαγραφές της και ποια η διαφορά της από ένα κοινό θάλαμο. Με τέτοιες αντιλήψεις βέβαια καταλαβαίνουμε πως δημιουργήθηκαν οι 500 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ που ευκαίρως ακαίρως αναφέρουν οι διοικούντες.

Αφού λοιπόν τα νοσοκομεία μας είναι σε κακό χάλι με ευθύνη όλου του πολιτικού συστήματος ας ενοχοποιήσουμε τους πολίτες που προβληματίζονται για την εφαρμογή στους ίδιους και τα παιδιά τους μια νέας τεχνολογίας που η διάρκεια ζωής της σε τέτοια έκταση είναι λιγότερο από ένα έτος.

Τελικά μήπως εισπράττουμε όσα μας αξίζουν;

Η κοινωνία αδρανεί. Δέχεται αδιαμαρτύρητα ότι της επιβάλλουν. Δέχεται ακόμη και ένα ξεχαρβαλωμένο σύστημα που αντί να τη βοηθά την καταστρέφει. Δεν απαιτεί σύστημα αντάξιο μιας πολιτισμένης χώρας. Στοιβάζεται σαν το υποζύγιο σε ακατάλληλους θαλάμους νοσηλείας. Πεθαίνει σε διαδρόμους και απλά κρεβάτια διασωληνωμένη ή ούτε καν αυτό. Μπαίνει σε κατ’ επίφαση ΜΕΘ. Και ασχολείται με την πορεία των ριάλιτι και των σήριαλ. Τελικά μήπως εισπράττουμε όσα μας αξίζουν;

cardiodoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου