Breaking

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΟΚ! ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ – ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ – ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

ΡΕΥΜΑ

Ράλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τη στιγμή μάλιστα που οι θερμοκρασίες υποχωρούν χαμηλότερα από τον μέσο όρο και η ζήτηση είναι ολοένα και περισσότερο αυξημένη.

Κάτι που σημαίνει ότι η αυξημένη ζήτηση ενισχύει την εξάρτηση από τις ακριβές μονάδες ορυκτών καυσίμων. Μάλιστα όπως αναφέρει το Bloomberg, στη Βόρεια Σουηδία οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -40 βαθμούς Κελσίου και οι τιμές στη Σκανδιναβική χερσόνησο έφτασαν στα 226,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα κάτι που είναι το δεύτερο πιο υψηλό σημείο όλων των εποχών για τις περιοχές αυτές.

Οι τιμές στην Ευρώπη

Και δεν είναι η Σκανδιναβία που η μεγαβατώρα έχει επιδοθεί σε ένα τρελό ράλι. Στην Πολωνία οι τιμές εκτινάχτηκαν στα 240,59 ευρώ/μεγαβατώρα που είναι το πιο υψηλό σημείο από τότε που ξεκίνησε η ημερήσια δημοπρασία για αυτή την αγορά στο χρηματιστήριο ενέργειας Nord Pool, τον φετινό Φεβρουάριο.

Και οι τιμές στη Γερμανία σκαρφαλώνουν στα ύψη (265,39 ευρώ /μεγαβατώρα) αλλά και στη Γαλλία η μεγαβατώρα έφτασε τα 282,5 ευρώ. Η Ισπανία είναι στα 209,78, η Πορτογαλία στα 212,24, η Ιταλία στα 269,73, η Ελλάδα στα 216,18, η Αυστρία στα 272,44 κ.α 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου