Breaking

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Είστε ανύπαρκτοι

: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Είστε ανύπαρκτοι

Zougla Newsroom

Άκρα του τάφου σιωπή εκ μέρους της Δικαιοσύνης. Ο Εισαγγελέας αν και έχουν κυλήσει περίπου 24 ώρες από το συμβάν δεν φαίνεται να έχει ευαισθητοποιηθεί. Μια τηλεπαρουσιάστρια , στο παρελθόν, η Σάσα Σταμάτη με κάποιους μπράβους που βρίσκονταν στην αίθουσα του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», εισέβαλαν στη σκηνή και βιαίως προσπάθησαν να διακόψουν μια παράσταση, stand up comedy, του γνωστού καλλιτέχνη Χριστόφορου Ζαραλίκου, ο οποίος σατίριζε τον γνωστό εφοπλιστή, εκδότη και πρόεδρο του Ολυμπιακού, Ευάγγελο Μαρινάκη.

Υποτίθεται πως σε μια Δημοκρατία, υπάρχουν θεσμοί και νόμοι. Η βίαια διακοπή δημοσίου θεάματος είναι αδίκημα. Η βίαια διακοπή δημοσίου θεάματος με πρόθεση λογοκρισίας είναι δύο φορές αδίκημα. Η παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών καθώς και η συνειδητή διακοπή μιας διαδικασίας πληροφόρησης του κοινού για θέματα δημοσίου συμφέροντος είναι ζήτημα δημοκρατίας. Όλα αυτά τα έχει αγνοήσει μέχρι στιγμής ο Εισαγγελέας!

Το αδίκημα που έχει διαπραχθεί είναι το 330 του ποινικού κώδικα για παράνομη βία  η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως από τον Εισαγγελέα. Θα έπρεπε δηλαδή η Δικαιοσύνη  να είχε παρέμβει  ήδη στα πλαίσια του αυτοφώρου ώστε η κυρία Σταμάτη και οι μπράβοι που την συνόδευαν να είχαν συλληφθεί, να φυλάσσονταν ήδη στη ΓΑΔΑ, ώστε να παρουσιάζονταν όπως προβλέπει ο νόμος στο δικαστήριο, αφού είχαν περάσει τη διαδικασία ταυτοποίησης, δηλαδή δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Η Δικαιοσύνη ολιγώρησε αλλά ολιγώρησαν κι άλλοι θεσμοί.

Δείτε το video με το πρωτοφανές περιστατικό:

00:00
02:17

 

Δεν αντιληφθήκαμε μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το οποίο είναι λαλίστατο για άλλες υποθέσεις. Δεν αντιληφθήκαμε να αντιδρά το υπουργείο Πολιτισμού. Είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο. Η κυρί

Σπύρος Μπιμπίλας
Σπύρος Μπιμπίλας

α Μενδώνη, καθόλα έμπειρη, η οποία απολαμβάνει βραβεύσεις και άλλα οφέλη λόγω θέσης και εξουσίας θα έπρεπε ήδη να έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την παραβίαση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Δεν υπήρξε όμως ουδεμία αντίδραση μέχρι στιγμής. Ωσάν να μη συνέβη τίποτα. Ενδεχομένως η κυρία Μενδώνη να μην ευαισθητοποιείται από παραβιάσεις της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όταν αυτές οι ιδέες αφορούν αριστερούς καλλιτέχνες.

Προφανώς η κυρ

Λίνα Μενδώνη
Λίνα Μενδώνη

ία Μενδώνη να αντιλαμβάνεται την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ως μια πολύ περιορισμένη δραστηριότητα που αφορά τους ημετέρους της κυβέρνησης στην οποία υπηρετεί.

Έχουν περάσει ήδη 24 ώρες από το συμβάν και η συμπεριφορά των καρτέλ του υποκόσμου τύπου Κολομβίας εξακολουθεί να ενεργεί ατιμώρητη. Η υπόθεση θυμίζει Μπογκοτά και συμπεριφορά τύπου Εσκομπάρ.  Ο καλλιτέχνης  Χριστόφορος Ζαραλίκος, σατίριζε τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. 

Κώστας Τσιάρας
Κώστας Τσιάρας

Μια εργαζόμενη στα ΜΜΕ συμφερόντων Μαρινάκη, ονόματι Σάσα Σταμάτη, πλαισιωμένη από μπράβους, εισέβαλε στη σκηνή για να διακόψει δημόσιο θέαμα επειδή διαφωνούσε με τη σάτιρα κατά του εργοδότη της. Ε λοιπόν ναι. Αυτό θυμίζει Μπογκοτά. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θυμίζει Κολομβία.

Θυμίζουμε ότι σε μια κυβέρνηση υπάρχει πάντοτε και ένα πρόσωπο το οποίο παγίως τοποθετείται και αποκαλείται υπουργός Δικαιοσύνης. Αλήθεια… ο κύριος Τσιάρας δεν προβληματίστηκε καθόλου με αυτή την ιστορία ; Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει για να προστατέψει τους θεσμούς ; Προφανώς και όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου