Breaking

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Παυλάκης και “ειδικών σοφία” – Οι εμβολιασμένοι δεν είναι προστατευμένοι από την Ο- Τότε γιατί μας λένε να εμβολιαστούμε;

Share

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως είπε, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν είναι καθόλου προστατευμένοι από τη νόσηση με μετάλλαξη Όμικρον.

Και γιατί πρέπει να κάνουμε όλοι εμβόλιο;

Γιατί όπως είπε είναι αρκετά προστατευμένοι για βαριά νόσηση, αλλά με την προϋπόθεση να έχουν κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα.

Κι ως γνωστόν πολλοί αναρωτιούνται στην Ελλάδα, γιατί μας τρομοκρατούν, αφού οι γιατροί από τη Ν. Αφρική υποστηρίζουν ότι είναι ήπια η νόσηση με Όμικρον.

Όμως και σε αυτό ο ειδικός απάντησε το εξής:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί στη Νότια Αφρική οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ και η Βρετανία δεν είναι παράδειγμα για την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή ο ιός αλλάζει σε κάθε χώρα;;;

«Και η Όμικρον και η Δέλτα -που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα- δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτημα των επαφών» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «τσουνάμι κρουσμάτων» στη χώρα μας.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης ανέφερε, ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών».

«Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν «ελεύθερα Χριστούγεννα» και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων» πρόσθεσε.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας δεν θα πρέπει να κάνουμε τα γνωστά λάθη και να κάνουμε μόνο καινούρια λάθη» σημείωσε και τόνισε πως τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο.

«Δεν αγνοούμε τον ιό, γιατί μπορεί να καταστραφούμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από οποιονδήποτε έλεγχο» πρόσθεσε ο Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι καλύτερη γιατί και αυτή «δίνει» νεκρούς.

Ακούστε και βγάλτε συμπέρασμα:

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου