Breaking

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Παραιτήθηκε ο Aυστριακός πρωθυπουργός Α.Σάλενμπεργκ - Αποσύρεται από την πολιτική ο Κούρτς

Εξελίξεις στην πολιτική σκηνή στην Αυστρία έφερε η ανακοίνωση του Σεμπάστιαν Κουρτς ότι αποχωρεί από την πολιτική ζωή. Λίγες ώρες αργότερα ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ έθεσε την παραίτηση του από την καγκελαρία στην διάθεση του κόμματος,  μόλις δύο μήνες αφότου  ανέλαβε καθήκοντα.

Όπως τόνισε θα παραμείνει στη θέση του ώσπου το κόμμα να εκλέξει νέο ηγέτη, αφού ο Κουρτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ πρόκειται να τον διαδεχθεί ο νυν υπουργός Εσωτερικών Kαρλ Νεχάμερ. 

Σε δήλωσή του ο Α. Σάλεμπεργκ είπε ότι πιστεύει πως «και οι δύο θέσεις, επικεφαλής της κυβέρνησης και του αυστριακού κόμματος που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους- θα έπρεπε να κατέχονται ξανά από το ίδιο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, διαθέτω τη θέση μου ως καγκελάριου αμέσως μόλις καθοριστεί η σχετική πορεία εντός του κόμματος».

Αξίζει πάντως να σταθεί κανείς στο γεγονός ότι η παραίτηση Σάλενμπεργκ έρχεται σε μια στιγμή που στην Αυστρία καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατεί ανησυχία, εξαιτίας της επαναφοράς του εφιάλτη των lockdown καθώς και των νόμων περί υποχρεωτικού εμβολιασμού. O νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό(Impfpflicht) στην Αυστρία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τον Σεμπάστιαν Κούρτς, ο  ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική και θα αποχωρούσε παράλληλα και από την ηγεσία του κόμματος την Παρασκευή. Ο Κουρτς υπήρξε το κυρίαρχο πρόσωπο στο Λαϊκό Κόμμα και στην πολιτική ζωή της Αυστρίας από το 2017, όταν έγινε αρχηγός του κόμματος και στη συνέχεια καγκελάριος, κερδίζοντας τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζοντας ένα συνασπισμό με το πατριωτικό κόμμα της Ελευθερίας(ΟVP).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου