Breaking

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Το πρώτο αυτοκίνητο του Μαραντόνα πωλείται σε απίστευτη τιμή

maradona-fiat-128 (2)

To πρώτο αυτοκίνητου του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ένα ταπεινό Fiat 128, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό, αναζητώντας τον νέο ιδιοκτήτη του.

Η αγάπη του Ντιέγκο Μαραντόνα για τα αυτοκίνητα είναι γνωστή, με το Αργεντινό ποδοσφαιριστή να έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής ουκ ολίγα τετράτροχα, τα περισσότερα από τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν αντικείμενα συλλογής.

Το ίδιο ισχύει και για ένα Fiat 128, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην πίσω αυλή ενός σπιτιού λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες, έχοντας αφεθεί στην τύχη του.

Υπό άλλες συνθήκες το ταπεινό Fiat θα παρέμενε εκεί για πάντα ή στην καλύτερη περίπτωση θα είχε οδηγηθεί σε κάποια μονάδα ανακύκλωσης, μόνο που το όνομα το οποίο αναγραφόταν στην άδειά του κίνησε την περιέργεια και το ενδιαφέρον του Martin Varrone.

Ο Αργεντινός οδηγός αγώνων είχε την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο Fiat 128 ανήκε στον Ντιέγκο Μαραντόνα, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά από μια σύντομη έρευνα στο ιστορικό του αυτοκινήτου.

Μάλιστα το εγκαταλελειμμένο Fiat 128 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που απέκτησε ο ποδοσφαιρικός θρύλος το 1982, μετά και τη μεταγραφή του στην Barcelona. Δύο χρόνια αργότερα, ο Αργεντινός θα μετακομίσει στην Ιταλία και στην ομάδα της Νάπολι, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για να αποχωριστεί το γνωστό σε όλους «φιατάκι».

Στα χέρια του Martin Varrone, το Fiat 128 ανακατασκευάστηκε ανακτώντας τη χαμένη του λάμψη. Μπορεί να μην διαθέτει την αίγλη της μαύρης Ferrari Testarosa την οποία απέκτησε μερικά χρόνια αργότερα ο Ντιέγκο Μαραντόνα, το γεγονός ωστόσο ότι στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται το όνομα ίσως του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, αρκεί ώστε να προσδώσει στη συγκεκριμένο Fiat μια ξεχωριστή αξία.

Ποια είναι αυτή; Με τιμή εκκίνησης τα 400.000 δολάρια το Fiat 128 αναζητά τον νέο ιδιοκτήτη του, αποτελώντας με διαφορά το πολυτιμότερο δείγμα του τετράτροχου είδους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου